Florică Mara s-a făcut „băiat deștept” și asfaltează drumuri de la țară pe… un milion de euro

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Interesele financiare ale băieților deștepți din asfaltare au lăsat de-a lungul timpului județul Teleorman fără drumuri. Ne referim aici în special la TelDrum, firma regină a asfaltului, care le-a luat banii teleormănenilor și i-a lăsat să dea în gropi. Acum, pe lângă societatea VIP care mai câștigă câte-o licitație anonimă din insolvență, alți băieți deștepți se ițesc la șosea și pun mâna pe contracte bănoase din fonduri publice în schimbul câtorva stropi de smoală. Este cazul omului de afaceri Florică Mara, cunoscut mai degrabă pentru mezelurile de calitate discutabilă pe care le comercializează. De câțiva ani, Mara a dat salamul pe bitum și și-a umflat conturile din contracte pe bani publici. Mulți. Cel mai recent contract atribuit firmei sale: SC MARA PROD SRL vizează modernizarea, prin asfaltare, a unor drumuri de interes local, în comuna Mârzănești, județul Teleorman. Valoarea achiziției este de 5,529,929.77 lei, adică 1.122.430,00 euro.

Potrivit datelor din SEAP, lucrarea prevede proiectare și execuție de drumuri în valoare totală de 5,723,473.11 lei fără tva din care PT+DE=60.000, asistență tehnică din partea proiectantului 25000.00, investiție de bază 5610421.00, organizarea de șantier 28052.11.

Acesta nu este singurul contract de asfaltare obținut de Florică Mara, devenit peste noapte și făcător de drumuri. Mara și-a început afacerea cu smoală la Plosca, acolo unde a obținut un contract pentru proiectarea și execuția unor drumuri de interes local în valoare totală de 1.981.457,99 lei. Tot pe la țară și pe la primăriile apropiate, de data aceasta la Furculești, Mara a semnat contract pentru „sursă și gospodărire de apă, în valoare de 2.516.508 lei. În portofoliul firmei lui Florică Mara figurează și un contract în valoare de… 21.398.843,01 lei cu Primăria Bragadiru din Teleorman, contractul având ca obiect extinderea rețelelor cu apă și canalizare menajeră. Nu știm când a avut Florică Mara timp, resurse umane și materiale să le facă pe toate, dar dacă ne plimbăm prin comunele teleormănene ne dăm seama de ce are Teleormanul atâția oameni de afaceri bogați, iar județul este cel mai sărac.

2 Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*