liberinteleorman.ro

Floriana Mitroi a lăsat vraiște treaba la Finanțe și are timp să dea în judecată ziarul Liber în Teleorman

21 decembrie 2019
Advertisement

Floriana Mitroi nu are treabă la serviciu… Dar, stați, întâi de toate trebuie să vă spunem cine este Floriana Mitroi, pentru că ne cere să o facem celebră.

Doamna Floriana ocupă, de ani buni, un post de soi în Finanțele Publice Teleorman, deci, la stat, și ea chiar stă degeaba. Ziarul Liber în Teleorman a scris de câteva ori despre inactivitatea zeiței de la Finanțe, care a afectat serios economia județului și implicit a țării, dacă luăm în calcul faptul că au rămas sume importante necolectate la buget, dar Floriana nu a apreciat interesul nostru pentru banii României și ne-a dat în judecată. Nu știm deocamdată ce pretenții materiale are și nici lucrurile pe care le contestă, că nu s-a stabilit termen în proces, dar așteptăm cu interes să vadă și onorata instanță încă un caz care îngreunează activitatea tribunalelor fără o bază reală. Spunem că doamna Floriana nu are nicio bază în demersul său fiindcă toate articolele din ziar au fost, ca de obicei, documentate. În plus, echipa ziarului a luat legătura cu această doamnă pentru un punct de vedere, am povestit episodul amuzant la vremea lui aici, dar Floriana Mitroi ne-a trimis la purtătorul de cuvânt, pentru că dumneaei nu știe și nu vrea să discute cu presa. Cum nu știe sau nu vrea să vorbească nici cu salariații Finanțelor. În acest sens avem încă o mărturie a celor care nu mai au activitate de când șefa Finanțelor s-a întors la Alexandria, din detașarea la Turnu din motive comportamentale.

Se pare că activitatea de control a instituției este blocată în prezent, așa cum a mai fost blocată în trecut din motive necunoscute angajaților, după voința șefei de la Inspecție Fiscală. Luna aceasta, spre exemplu, nu a fost trimis programul de activități spre aprobare, astfel încât angajații de la control nu întreprind munca potrivit fișei postului. În acest sens, am trimis o cerere la instituția superioară celei de la Teleorman, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Directorul general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești ne-a confirmat (nu pentru prima dată) unele aspecte legate de șeful Administrației Adjunct-Inspecție Fiscală – Mitroi Floriana.

”Pentru abaterile identificate în activitatea șefului de administrație adjunct inspecție fiscală, atât în perioadele anterioare detașării la Biroul Vamal de Frontieră gr.II Turnu Măgurele, cât și de la revenirea în funcția de șef de administrație adjunct inspecție fiscală, începând cu data de 18.09.2019, conducerea DGRFP Ploiești a dispus măsuri operative pentru remedierea acestora. Întrucât acestea nu au fost duse la îndeplinire de șeful de administrație adjunct inspecție fiscală, a fost informată conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, care va dispune măsurile în consecință”, se arată în răspunsul la solicitarea noastră, semnat de directorul general al DGRFP Ploiești, Marinel Rizea.

Pe lângă blocarea efectivă a activității de control, se pare că doamnei ”i se datorează” și suma de aproximativ 100 miliarde lei vechi, bani constatați, dar nevalorificați în termen cât timp doamna Mitroi Floriana a coordonat activitatea. Dacă este în regulă să fie tolerată blocarea activității, dacă persoanele care tolerează abuzurile și ilegalitățile dau dovadă de complicitate și cine plătește sumele care nu au fost recuperate, în deserviciul statului, poate ne va răspunde președintele ANAF căruia, de asemenea, ne-am adresat. Până atunci, ne vedem la judecată.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

 1. Presa e ok in campanie. Presa e ok cand scrie lucruri bune despre un politician. Insa presa nu a fost creata ca o platforma publicitara pt clasa politica.

  Presa e unelta de investigatie a omului simplu. Politicienii nu fac multe magarii din frica presei care ii poate da jos indirect.

  Asta daca presa functioneaza bine. De asta sa inventat tribunalul. Nu esti happy cu articolul x ? Plange te si lasa tribunalul sa decida daca ai fost defaimat

 2. doamna asta MARE
  la propriu,habar nu are pe ce pamant traieste.
  evaziunea este MAREATA in judet, miliarde necolectate pentru ca ea MAREATA NU SE OCUPA DE ATRIBUTIILE PENTRU CARE INCASEAZA SALARIU LA FEL DE MARE CA SI EA.
  subalternii ei fac controale din birouri.
  dimineata stau la cafea & tigari… mai tarzior se intreaba pe unde sa manace….mai trec pe la un pahar, prin piata si a sosit ora plecarii acasa…
  maine, poimaine, raspoimaine tot asa….
  EVAZIUNEA ESTE IN FLOARE IN TIMP CE DOAMNA psd-ista SE FACE TOT MAI MAREATA…
  vreti sa verificati cele spuse ?????
  urmaritii dimineata la ce ora vin, cat stau pe langa cladire band cafea si fumand….

  ORICUM ARTICOLUL VA FI TRIMIS LA DL. PRIM-MINISTRU SI ÎI VOM CERE SA O TRIMITA LA PLIMBARE PE MAREATA DNA.
  POATE LA PRIVAT, CA TOT ARE MAGAZINE IN BURICUL ORASULUI – cum le-0 fi primit ?- VEDE CE INSEAMNA MUNCA…
  DAR SI EVAZIUNEA FISCALA…
  MULTI DIN SUBALTERNII EI TIN CONTABILITATILE UNOR FIRME, DESI ASTA ESTE INTERZIS DE LEGE….
  NU POTI TINE CONTABILITATEA UNOR FIRME PE CARE ESTI OBLIGAT PRIN LEGE-FISA POSTULUI SA LE CONTROLEZI….
  VREM SA STIM CE SE VA INTAMPLA CU MAREATA DNA. DUPA CE ACOLO SE VA AFLA CU CE SE OCUPA EA.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Unul dintre subprefecții Teleormanului a fost învestit în funcție

Următorul articol

La Concertul de Crăciun al Rotary Alexandria s-au strâns 25.445 lei pentru cauze umanitare

Cele mai recente articole de Actualitatea politică