Florea Voicilă, cel mai sincer dintre consilieri

în Actualitatea politică/Administratie

Monica Vasilescu

florea voicilaÎn Consiliul local Alexandria se găsesc destui care vin pe la ședințe de paradă sau doar pentru a nu da cu virgulă la numărătoarea voturilor. Fie că sunt ”de stânga”, dar îi doare sufletul când trebuie să voteze ajutoare sociale, fie că sunt ”de dreapta”, dar trebuie să mai lucreze la capitolul moderație, cu toții au un rol în forul în care se stabilește legea locală. Între toți aceștia se numără consilierul local Florea Voicilă, singurul care și-a dorit cu orice preţ și acest mandat, în ciuda faptului că, în 2008, toți consilierii PSD de atunci au hotărât să se retragă în favoarea altora.

Despre Florea Voicilă se spune că a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai orașului. Poate de la fotbal i se trage stilul pitoresc și forma brută în care nu ezită să se exprime oricând simte nevoia. La Florea Voicilă, ori e gol, ori nu e gol. Asta nu doar în teren, ci și în comunitate, în familie sau între prieteni.

Așa s-a purtat și în plenul celei mai recente ședințe, în care este parte a votului decisiv. Fără menajamente, la aflarea felului în care s-a votat pe marginea unui proiect de hotărâre, Florea Voicilă a spus cu voce tare: ”rezultatul se știa dinainte”. Și chiar dacă nu este cel mai bun comunicator, chiar dacă ridică mâna în sens aprobativ la proiecte cu interese personale vădite, măcar Florea Voicilă este cel mai sincer dintre consilieri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*