liberinteleorman.ro

EXCLUSIV! Florea Neda tace și face. Directorul TELDRUM și-a deschis firmă-satelit ca să rămână bogat și în vremea insolvenței…

Advertisement

Carmen Dumitrescu

Despre Florea Neda nu prea s-a vorbit, deși personajul apare în toate relatările picante legate de viața zbuciumată a directorimii Teldrum. Căci și Petre Pitiș a valorizat destul de mult discreția și, totuși, iată-l pe toate paginile presei naționale! Florea Neda, deși prezent în toate dosarele de mare corupție marca Teldrum, n-a fost în niciun fel deranjat de întrebări incomode sau camere de luat vederi. Și prin viața lui n-a scormonit nimeni. Probabil că de aceea, chiar Florea Neda și-a permis ca, dintre toți oamenii apropiați lui Dragnea și celebrei lui afaceri, să-și facă o firmă-satelit a Teldrum, prin care să primească bani și lucrări publice, fără ca lumea să fie cumva scandalizată de tupeul de a continua să jefuiești banul public, chiar și când firma-mamă e în procedură de insolvență și amestecată în procese grele. Și în timp ce Teldrum începe să aibă câte o mică „jenă” cu privire la licitațiile pe bani publici, cât procesul e în derulare, Florea Neda trăiește în continuare bine și fără stres suplimentar.

Florea Neda este directorul adjunct al Teldrum și este acum sub lupa DNA, alături de Petre Pitiș într-o problemă delicată: obținerea pe nedrept de fonduri europene. Este vorba despre achiziţionarea de către Tel Drum a unei „staţii mobile de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a SC Tel Drum SA”, finanţarea provenind din fonduri europene, achiziţie făcută în 2015. Țineți minte acest an! Ulterior, în 2016, în urma depunerii cererii de rambursare, firma a primit din fonduri europene suma de 4.170.462,5 lei.

În același timp, Florea Neda, împreună cu fiul său, Neda Alexandru Virgil (care locuiește în București) își fac în Teleorman o firmă. Numele ei este Spring Serv Com SA și are ca obiect de activitate activitățile de arhitectură. Firma nu e un mare angajator și nici vreun mare contributor la stat. În anul 2012 avea 6 angajați, iar în 2017, 9.

Acționariatul este format din Florea Neda, fiul său Virgil Alexandru Neda și Mariana Voicu, administratorul firmei VOVALI SRL. Punctul de lucru al societății este Strada Viilor, nr.3, Alexandria. Administratorul Spring Serv Com este o anume contabilă a mai multor firme interesante, și anume Ioan Maria. Cifra de afaceri a societății de familie a lui Neda are variații considerabile în funcție de cât de bine merge treaba pentru Teldrum. De pildă, în anul 2012, societatea avea o cifră de afaceri de 1.655.918 lei, iar în 2017 de 2.617.089 lei. Boom-ul, însă, se petrece (ați ghicit!) în anul 2015, când firma lui Neda are o cifră de afaceri de 5.851.787 lei, adică exact în vremurile în care Teldrum dădea tunul din fonduri europene. Firma are tranzacții de milioane cu Teldrum, și nu numai, ci și cu firmele unde Maria Ioan  ține contabilitatea.

Desigur, firma lui Neda bifează și contracte pe bani publici în Teleorman. Administrațiile locale pur și simplu nu-l pot refuza pe discretul director al Teldrum, care deși ar trebui să fie preocupat cu explicațiile în fața legii, se implică și mai mult în sporirea profitului firmei de familie. De pildă, la finalul anului trecut, mai precis  pe 27 decembrie 2018, Spring Serv Com SA obținea, fără licitație, un contract de servicii de proiectare și execuție a unor lucrări de amenajare a unei parcări de pe strada Republicii din orașul Videle. În urma semnării contractului, în conturile firmei lui Neda au intrat, fără dubii, 399.536,96 lei.

Cu alte cuvinte, avem de-a face cu o lecție de orientare fără precedent. În timp ce toată directorimea Teldrum e hăituită din toate părțile, Florea Neda nu are altă preocupare decât să facă bani și să se plimbe prin țări exotice. Dar despre plimbările lui citiți în altă parte. Pe noi ne interesează banii!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Elevii intră în mini-vacanță: școlile se închid vineri!

Următorul articol

Accident cu patru morți la Dobrotești

Cele mai recente articole de Actualitatea politică