liberinteleorman.ro

Flagrant delict, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

29 ianuarie 2024

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

La data de 28 ianuarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au prins în flagrant delict una dintre persoanele cercetate după ce ar fi vândut un kilogram de canabis, aproximativ 20 de grame de cocaină  și 99 de comprimate ecstasy, pentru 29.000 de lei, potrivit Poliției Române.

„Pe baza investigațiilor efectuate a reieșit că, pe parcursul lunii ianuarie 2024, aceeași persoană ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de canabis, 10 grame de cocaină  și  50 de comprimate, care conțin MDMA (ecstasy), pentru 7.200 de lei”, transmit polițiștii.

Probatoriul administrat a relevat faptul că o parte dintre droguri (canabis) ar fi fost  procurate, anterior,  de la cea de-a doua persoană cercetată în cauză.

Conform sursei, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul București și în județul Teleorman, au fost descoperite și ridicate peste 100 de grame de canabis, semințe de canabis, comprimate și substanțe pulverulente, 1.050 de euro și 25.244 de lei, cântare de precizie și grindere, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Ulterior, la data de 29 ianuarie 2024,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea celor două persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Bărbat cu 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat a furat o mașină, a condus-o fără permis și a făcut accident

Următorul articol

Spitalul de Urgență Alexandria are nevoie de medici – 22 de posturi vacante

Cele mai recente articole de Actual