liberinteleorman.ro

Fiți liberi în Teleorman și în 2015

20 decembrie 2014

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanZiarul Liber în Teleorman încheie anul 2014 pe plus. Nu la profit ne referim, ci la modul în care a crescut proiectul nostru în drumul său către autenticitate şi către libertatea de conștiință, așa cum eu și Carmen Dumitrescu ne-am propus la începuturi, după ce am luat decizia extrem de grea de a ne semna demisia de la ziarele la care lucram de mai bine de șase ani.

La finalul lui 2014, săptămânalul Liber în Teleorman împlinește șase luni de viață și de libertate și vrea să ducă stindardul mai departe. Și-a asumat libertatea prin fapte, a înlăturat pe cât posibil subiectivismul și a dus până la sfârșit de an un crez care a părut ușor la început și greu pe măsură ce continua.

În tot acest timp, am întâlnit puțini oameni dispuși să ne susțină proiectul fățiș (puțini, dar cât o lume întreagă), am luat orice impediment ca pe o provocare, am avut zile laborale intense, recunoaștere din partea cititorilor și tot felul de critici mai mult sau mai puțin avizate, pe care le respectăm deopotrivă. În jumătate de an, am priceput că libertatea nu este semnificativă fără condiții adecvate pentru folosirea ei, iar în Teleorman se găsește cel mai nefertil teren în acest sens, fiindcă mulți oameni preferă alte valori în detrimentul posibilității de a acționa după propria voință. Am învățat, de asemenea, să nu aplecăm urechea la gura lumii și să ne vedem de drumul ales, chiar dacă acesta a avut, are și va avea multe hârtoape.

Noi credem în continuare în libertatea de a fi lider! Suntem de acord cu Nicolae Iorga în ideea sa că om liber e acela care n-are nevoie să spună nicio minciună. Nu-l contrazicem pe George Orwell, care spunea că dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă. Cu aceste gânduri, ne-am expus în fața potențialilor cititori încă de la primii pași.

Mai încăpățânate decât de obicei și la fel de vehemente, lipsite de constrângeri și de sindromul ”înfloririi”, cu iubire de cuvinte și, mai ales, de dreptate, ne întoarcem în data de 12 ianuarie, invitându-vă să fiți liberi în Teleorman și în anul 2015. Vom face tot ce ține de noi să vă inducem importanța libertății de orice fel, iar dacă nu vom reuși… o vom lua de la capăt.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cine este prefectul preferat al vârstnicilor din Teleorman…

Următorul articol

Povestea Fulviei și a celor treizeci de arginți

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman

Don't Miss