liberinteleorman.ro

Firmele cu profit piperat profită de Consiliul Județean Teleorman

18 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

mira telecom -cj teleormanAșa cum aflam dintr-un comunicat de presă, recent, Consiliul Judeţean Teleorman, prin Direcţia Managementul Proiectelor cu Finanţare Internaţională, implementează proiectul „Imbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră (IMES)”. Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăți apărarea şi răspunsul în zona de frontieră, în domeniul protecției civile în caz de catastrofe naturale, precum și creșterea eficienței acțiunilor în caz de dezastre naturale, cu scopul de a asigura un nivel cât mai ridicat de protecție a populației în zonele de frontieră română şi bulgară, prin reducerea daunelor. În această săptămână se va finaliza montajul şi vor fi efectuate probele de funcţionare la Staţia de filtrare a apei, achiziţionată în cadrul proiectului (licitaţia electronică pentru Achiziţia de Echipamente şi Bunuri Specializate în cadrul proiectului: “Îmbunatăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfontalieră (IMES)”. Aceasta este partea bună. Se îndeplinește un obiectiv. Dar cum se face el? Cu clienți vechi al instituțiilor publice. Spunem asta pentru că Lotul nr.4 din acest obiectiv a fost câştigat de Asocierea SC Mira Telecom SA – SC Transcedence Systems Group SRL).

Firma are în spate multe contracte cu instituţii publice

MIRA TELECOM este o firmă de la București, cu trei acționari: 80% din acțiuni deține Stelian Ilie, un om de afaceri român, devenit milionar în euro înainte de 40 de ani. Restul este deținut de Băsmăluță Dragoș și Modoran Dănuț Florin, nu la fel de importanți ca primul, dar suficient cât să le ia fața oamenilor de afaceri de la noi din judeţ, care au şi ei firme şi care ştiu la fel de bine tabla împărţirii.
Istoria firmei este marcată de un scandal privind o fraudă la nivel internațional. Partenerul de afaceri al lui Stelian Ilie, James McCormick, fost asociat într-una din firmele grupului Mira, Mira Technologies Group, a fost arestat în Marea Britanie sub acuzația de fraudă. Potrivit presei centrale, firma britanică, la care McCormick era director, ATSC, alături de Mira Telecom, a livrat în Irak dispozitive pentru detectarea bombelor care de fapt nu funcţionau.

În 2013 societatea a avut o cifră de afaceri de 55,5 milioane de lei şi a declarat un profit de 627.936 de lei, iar în 2012, cifra de afaceri a înregistrat 39.942.378 lei și un profit de 976.467 lei.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Noaptea perseidelor în politică: UNPR se bagă pe sub pielea PNL. Și lui PNL îi place!

Următorul articol

Polițiștii teleormăneni au reținut 37 permise auto

Cele mai recente articole de Actualitatea politică