Consiliul Județean Teleorman a pus la licitație cornul și laptele teleormănean, iar câștigătorii sunt companii controversate, despre care presa scrie că ar fi livrat cel puțin un corn cu o lamă de ras în interior, mere înghețate, cornuri cu mucegai, dar și cantități de lapte cu aflatoxină peste norme. Câștigătorii sunt, deci, companiile Logistic Media Pop Art, Simultan SRL, Agrosemcu, Dobre și fiii, dar și Libro Events. Sumele destinate cornului, laptelui și merelor în Teleorman sunt uriașe, astfel că ele au fost împărțite între cele cinci firme, cele mai multe fiind deja implicate în mari scandaluri la nivel național.

Dar, înainte de a intra în subiect, să vedem exact ce a câștigat fiecare! Din asocierea Agrosemcu, Logistic Media Pop Art și Dobre&fiii a rezultat un contract pe zona Turnu Măgurele în valoare de 1.608.696 lei. Din asocierea Logistic Media Pop Art și Libro Events a rezultat un contract pentru furnizarea de fructe pe zona 3 a orașului Turnu Măgurele, în valoare de 685.584 lei, dar și unul de furnizare fructe pentru Zimnicea, în valoare de 550.340 lei. Societatea Simultan SRL a câștigat un contract de 1508288 lei pentru furnizarea de corn și lapte în Turnu Măgurele și unul de 1210748 lei în Zimnicea. Cu alte cuvinte, banii sunt frumoși, iar județul se grăbește să-i dea în ideea că oricum s-a întârziat foarte mult achiziția acestor produse în școlile din județ din cauza procedurilor și a faptului că nu prea sunt doritori de bani publici în ultimii ani.
Dar ce știm despre aceste companii? Atuncând o privire în presa ultimilor ani, remarcăm că firmele Logistic Media Pop Art și Simultan SRL au fost implicate în variate scandaluri la nivel național. De pildă, în anul 2012, proprietarul firmei Logistic Media Pop Art, era penalizat pe altă firmă, cu cea mai mare amendă a acelui an (30.000 lei) pentru că livrase mere înghețate cu mașini fără numere de înmatriculare. Mai târziu, în 2015, firma Logistic Media Pop Art era acuzată că ar fi livrat cel puțin un corn cu o lamă de ras în interior, rănind un copil. Compania, înființată în anul 2014, aparține unei familii din Cluj Napoca, celebre pentru contractele cu statul derulate de-a lungul anilor, dar și pentru scandaluri publice. Firmele, închise și redeschise de către membrii familiei Pop au rulat milioane de euro.
Firma Simultan SRL se confrunta în 2013 cu scandalul laptelui toxic. Practic, o primărie din București refuza un lot de lactate provenite de la această companie, pentru că un laborator extern constatase o cantitate îngrijorător de mare de aflatoxină în produsele livrate de ei.
Dobre & Fiii SRL şi Libro Events SRL, sunt deţinute de Mihai Titus Dobre, parlamentar din partea Pro România. Compania a câștigat, de asemenea, contracte cu statul pe bandă rulantă, iar presa din Constanța scrie despre relațiile strânse dintre proprietarul celor două firme și baronul PSD, Radu Mazăre.
Cât despre SC Agrosemcu SRL, din Valea Călugărească, județul Prahova, această companie a reușit performanța de a livra într-o școală din Ialomița cornuri cu mucegai. Momentul a declanșat o anchetă a Direcției de Sănătate Publică Ialomița. Se întâmpla în anul școlar 2015-2016, administrația județeană cheltuind 3,3 milioane de lei pentru achiziția de lapte și corn.
Acum, toate aceste companii cu probleme vor aduce corn, lapte și mere în județul Teleorman la costuri importante. Vom urmări calitatea produselor pe măsură ce ele vor începe să fie livrate în școli și grădinițe.