liberinteleorman.ro

Finul lui Drăgușin lovește în musca de pe căciulă: „Informatia prezentată cum că s-au achiziționat servicii de contabilitate la prețul de 42.000 lei este reală, însă incompletă”

18 iunie 2019

Octavian Teodorescu, finul lui Victor Drăgușin, fost om de afaceri abonat la banii Primăriei Alexandria și actual șef la Piețe și Târguri, vine cu niște clarificări pe care le consideră oportune, în contextul apariției în ziarul Liber în Teleorman a unei informații privitoare la achiziția unor servicii de contabilitate în valoare de 42.000 de lei de către serviciul pe care acum îl conduce. Teodorescu ne scrie că a ales să procedeze astfel, din simplul motiv că dorește o informare corectă a publicului și ne asigură de toată disponibilitatea pe viitor, înainte de apariția unor articole care îl vizează. E interesantă această „disponibilitate” în contextul în care la ultima cerere în baza legii 544 formulată de jurnaliștii ziarului Liber în Teleorman, Teodorescu ne răspunde în bătaie de joc, fără să ne furnizeze vreo informație relevantă. Fapt pentru care îl vom acționa în instanță pentru încălcarea unei obligații pe care o are. Dar asta e altă poveste.

În povestea contabilității, achiziționate pe bani grei, Octavian Teodorescu nu are, de fapt, ce reproș să facă ziarului nostru. El are doar o muscă pe căciulă și semnalizează fenomenul. Achizițiile sunt publice, lucru care nu se poate spune despre încasările serviciului externalizat pe care el îl conduce. Atitudinea de „șef pe plantație” este una funcțională doar în comunism; în democrație, când presa te întreabă cât încasezi, răspunzi! Mai mult, Octavian ne cere cazul concret al unui om de afaceri, cu carte de muncă la Primăria Alexandria, exclus de la plata parcării în fața propriului restaurant (sau, în fine, al familiei). Îi răspundem clar și transparent lui Teodorescu (deși pe noi, spre deosebire de el, nu le obligă legea să-i dăm explicații): este vorba despre administratorul public al municipiului Alexandria, Ștefan Tăbăcitu, care vreme de mai multe luni a avut parcarea gratuită în fața restaurantului, în timp ce toți ceilalți oameni de afaceri ai orașului plăteau din greu la serviciul externalizat pe fondul unor nereguli de contabilitate pe care Teodorescu îl conduce cu atâta mândrie.

Redăm în cele ce urmează dreptul la replică al lui Teodorescu, exact așa cum ni l-a trimis, fără diacritice și cu argumentele numerotate ca în clasa a patra:

DREPT LA REPLICA

la materialul “Finul lui Drăgușin achiziționează direct servicii de contabilitate în valoare de aproape 9.000 de euro” aparut pe www.liberinteleorman.ro

1)        Externalizarea serviciului de contabilitate de catre SC PIETE SI TARGURI ALEXANDRIA SRL a avut loc tocmai ca urmare a unor nereguli in ceea ce priveste organizarea si tinerea contabilitatii de catre personalul de specialitate angajat anterior, nereguli constatate de auditori externi.

2)        Informatia prezentata cum ca s-au achizitionat servicii de contabilitate la pretul de 42.000 lei este reala insa incompleta, iar afirmatia ca “ar fi și păcat să cauți servicii la prețuri de bun simț” este incorecta.

3)        Astfel, nu se precizeaza ca pretul de 42.000 lei reprezinta contravaloarea serviciului de organizare si tinere a contabilitatii pentru un  an calendaristic iar in suma de 3500 lei / luna sunt prinse totalitatea serviciilor contabile lunare, reprezentare in fata autoritatilor si detasare de personal la sediul beneficiarului pentru verificarea documentelor, societatea avand in jur de 200.000 de operatiuni de incasare in timpul unui an.

4)        Concomitent cu achizitionarea serviciului de organizare si tinere a contabilitatii prin SICAP au fost disponibilizati doi salariati, care aveau un cost total de 109.571 lei/an.

5)        Este lesne de observant ca achizitia serviciilor de contabilitate s-a facut legal cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 si chiar la preturi de bun simt, economia adusa societatii pe un an de zile fiind in suma de 67.571 lei (109.571 lei – 42.000 = 67.571 lei)

6)        Activitatea de parcare functioneaza legal, organizarea acesteia facandu-se prin hotarare a Consiliului Local al Municipiului Alexandria care a aprobat un Regulament al acestei activitati. Pentru desfasurarea acesteia sunt folosite marcaje rutiere realizate la standarde europene, echipamente de plata produse in Franta si un sistem informatic de control realizat in premiera la nivel national pentru Alexandria care va fi preluat impreuna cu Regulamentul de organizare de alte doua resedinte de judet cu peste 400.000 de locuitori in urmatoarea perioada.

7)        In zona scolilor, in perioada anului scolar, taxa pentru parcare nu se incaseaza intre orele 08:00-08:15, 11:45-13:45, 15:45-16:15 cand exista fluctuatie mare (sosirea/plecarea elevilor), conform Regulamentului.

8)        In legatura cu omiterea a câte unui om de afaceri local, cu carte de muncă la Primăria Alexandria, probabil de la plata contravalorii parcarilor, afirmatia este complet gratuita in lipsa prezentarii unui caz concret.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tânărul teleormănean Mihai Costache a ajuns pe podiumul Balcaniadei de la Skopje!

Următorul articol

ANI: Un consilier local de la Roșiori a livrat pâine instituțiilor din subordinea CL

Cele mai recente articole de Administratie