Finul lui Drăgușin achiziționează direct servicii de contabilitate în valoare de aproape 9.000 de euro

în Actualitatea politică/Administratie

După ce Curtea de Conturi a identificat nenumărate nereguli în cadrul serviciului Piețe și Târguri din Alexandria, vechea conducere a plecat acasă. În locul ei, la cârma societății a fost uns finul primarului Victor Drăgușin, Octavian Teodorescu, care a spus și public, dar și în discuții private, că intenționează să facă serviciul profitabil. Calea aleasă? A mai tras niște linii pe asfalt și le-a numit “parcări”, după care a cumpărat pe bani mulți parcometre “ca în Londra” și a pus taxă de staționare în fiecare loc din oraș, fără să scoată din calcul școlile sau instituțiile publice. A omis, e drept, câte un om de afaceri local, cu carte de muncă la Primăria Alexandria, dar în rest a scos bani din piatră seacă. Sau, în fine, din linii pe asfalt. Ceea ce nu e puțin lucru.

Acum, ca să se asigure că banii câștigați atât de ușor sunt gestionați adecvat, Octavian Teodorescu a decis să achiziționeze în Sistemul Electronic de Achiziții Publice servicii de contabilitate. Și, dacă tot a dat de bani la stat, s-a orientat către ce era mai scump pe piață. Astfel că pe data de 23 mai, S.C. Piețe și Târguri SRL și-a scris dorința în SEAP. Câteva zile mai târziu, fără vreo licitație, s-a contractat un serviciu de contabilitate, asigurat de S.C. Contexpert SRL din Alexandria. Aceasta ar urma să asigure servicii de gestionare registre contabile, servicii de gestionare a salariilor, înregistrarea vânzărilor și achizițiilor, înregistrarea declarațiilor financiare, etc. Totul în schimbul sumei de 42.000 lei, adică aproximativ 9000 de euro. Nu de alta, dar când ești și directorul unei societăți de interes public în subordinea primăriei, și finul primarului ar fi și păcat să cauți servicii la prețuri de bun simț. Totuși, trăim în Alexandria, nu la Londra!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*