liberinteleorman.ro

Fina primarului Drăgușin o comite din nou: Cristina Teodorescu încalcă statutul funcționarului „pubic”

Carmen Dumitrescu

Fina primarului Alexandriei, Cristina Teodorescu, și-a câștigat cu adevărat celebritatea pe care o merită nu după ce ziarul Liber în Teleorman a dezvăluit cum aceasta se îngrașă din bani publici, ci după ce a făcut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva mai multor teleormăneni care au îndrăznit să ia în derâdere pe Facebook nepotismul din Primăria Alexandria. Chemarea la CNCD a teleormănenilor acuzați de Teodorescu constituie un moment de cotitură în democrația autohtonă, pentru că dacă acest precedent va putea fi bifat, niciunul dintre noi nu va mai putea râde de moravuri pe rețelele de socializare, fără a se supune riscului de a fi amendat sau trimis în judecată.

Totuși, Cristina Teodorescu are mai multe bube în cap (expresia are valoare mataforică, ca să înțeleagă și doamna Teodorescu) decât cele menționate în articolele de până acum. Printre altele, noi am precizat și faptul că familia Teodorescu nu doar trăiește din bani publici și câștigă bani publici prin firmă în calitate de angajați ai Primăriei Alexandria, dar și-au făcut și școala pe banii noștri.

Cristina Teodorescu, care nu este, potrivit propriei apărări, persoană publică, și-a făcut facultatea din bani publici, în calitate de „reprezentant al comunității”. Noi nu știm de când sunt reprezentanții comunității persoane private, dar constatăm că persoanele private apar și pe pliantele de promovare ale Universității Valahia din Târgoviște. Da, ați ghicit! Cristina Teodorescu e personaj de frunte pe afișul de promovare a respectivei universități, iar titulatura ei din afiș nu e cea de polițist local, așa cum arată ea în plângerea formulată către CNCD, ci aceea de Inspector Relații Publice și Mass Media în cadrul Primăriei Alexandria. Probabil că statutul de polițist local nu-i face cinste doamnei Teodorescu atunci când se promovează prin pliante. Doar norma de hrană…

Problema nu e nici măcar asta, dacă se poate spune așa. Că la câte încălcări ale bunului simț a comis până acum, nici măcar minciuna nu ne mai miră. Doar că, în pliant, Cristina Teodorescu se referă la „Administrația PUBICĂ”. Poate ne poate comunica Universitatea Valahia în ce constă această disciplină. Că administrație publică sigur n-a studiat Cristina Teodorescu. Altfel, ar fi cunoscut Codul de Conduită al Funcționarilor Publici, actualizat în 2016, care prevede clar în cuprinsul articolului 11: „În considerarea funcției publice deținute, funcționarilor publici le este interzis să permită utilizarea numelui sau imaginii proprii în acțiuni publicitare pentru promovarea unei activități comerciale, precum și în scopuri electorale.” Mai mult, în calitate de funcționar public, doamna Teodorescu a fost și plătită pentru publicitate. Nu de alta, dar a făcut școala gratuit, în timp ce tinerii care chiar vor să învețe altceva decât administrație PUBICĂ trebuie să plătească taxe în fiecare semestru.

În consecință, tragem câteva concluzii clare: Cristina Teodorescu este un etalon al abuzului în administrația publică locală din Alexandria. În calitate de polițist local, aceasta ar fi sustras date cu caracter personal ale unor oameni împotriva cărora nu avea decât o ură personală și, în calitate de funcționar public, a făcut reclamă unei activități comerciale. Dar noi o iertăm. Că nu avea de unde să știe, câtă vreme singura ei calificare e administrația PUBICĂ!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Demonstrație de judo marca ABC Judo Tradițional Alexandria

Următorul articol

Video: Un câine a fost legat de mașină și târât de un fost profesor din Turnu Măgurele

Cele mai recente articole de Actualitatea politică