Fiind an pre-electoral, Dragnea joacă în filmul “Filantropica de Teleorman”

în Actualitatea politică

dragneaCarmen Dumitrescu

Dacă alegerile nu bat la ușă, Dragnea trece prin Teleorman incognito. Se întâlnește în mare secret cu unii dintre privilegiații PSD și mai face câte un drum pe la conac, să se asigure că totul e în ordine. Dar când se apropie câte o campanie, Dragnea se liniștește și privește în reluare filmul “Filantropica”, pentru că uneori mai uită și el că mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană. Așa că de Moș Nicolae a ales să facă un gest surprinzător pentru mulți și a venit în Teleorman. S-a întâlnit la sediul județean al partidului cu echipa de supuși, după care a dat dispoziții ferme ca pungile cu dulciuri să fie încărcate în mașini și s-a îndreptat, în mare viteză, către centrele de plasament din județ. N-a uitat să imortalizeze momentul de generozitate și să-l pună pe Facebook, pentru că s-a molipsit de la slugile din Teleorman în privința afișării publice a altruismului. Suntem convinși că gestul lui Dragnea a fost apreciat de copiii din centrele de plasament și sperăm din tot sufletul ca ei să se bucure de ele. De asemenea, ne-am dori ca mai mulți politicieni să facă astfel de gesturi, chiar dacă e an pre-electoral și motivul generozității ar fi evident. Măcar celor mici și nevoiași să le aducă și ei o bucurie, indiferent de motivație…

În rest, despre Liviu Nicolae Dragnea numai de bine! Mai ales că e și ziua lui de nume. Și cum mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană, înțelegem de ce a ales să fie bun și generos de ziua lui. Nu de alta, dar noi trebuie să știm că dincolo de aparențe, Dragnea e un om bun, care renunță la o zi specială din viața lui în favoarea celor oropsiți. De fapt, noi nu știam nimic. Noroc că toți sunt buni și generoși pe Facebook!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*