Monica Vasilescu
În politică, sentimentul frustrării este imens și intens, fie că este colectiv sau personal, mai ales al celor din Opoziție, când nu reușesc să se pună contra puternicilor. Cu toate că ar trebui să fie cei mai vânjoși critici ai actualei Puteri, mai ales în Teleorman, acolo unde PSD este un stimulator de motive când vine vorba de politici discreționare, opozanții se fac că plouă.
Sigur, nu este ușor pentru Teodor Nițulescu și pentru Marin Almăjanu să stea în Teleorman și să știe că Liviu Dragnea face jocurile la București, de la ”comitetul central”. Dar nu le trece prin cap sau nu vor să ia ”taurul de coarne” și să sancționeze orice nelegiuire, orice golănie politică pusă la adăpostul interesului public. Și, în Teleorman, sunt multe. Nici la nivel de țară lucrurile nu stau mai bine din perspectiva împotrivirii politice, Blaga și Iohannis preferând să-și vadă mai mult de noua alianță și de pre-campanie. ACL-iștii, dar și alte formațiuni care suferă de lipsă de comunicare, au noroc cu Traian Băsescu, pentru că, deși Constituția îl obligă la neutralitate în relația cu partidele, președintele s-a erijat în purtătorul de stindard al Opoziției și este consecvent.
Din orice parte privim, cu sau fără Opoziție, toată lumea așteaptă să vadă cine va fi următorul președinte al României. Iar alegerile sunt o poveste fără sfârșit. Știm că, de multă vreme, se votează condiționat: votezi PSD pentru a scăpa de PNL și PDL sau pui ștampila pe Iohannis pentru a fi contrapondere lui Ponta. În ziua de azi nu mai votează nimeni un candidat, deoarece pe acela îl consideră un model de conduită, un profesionist într-un domeniu, un bun orator sau din alte asemenea rațiuni. În România, alegerile se desfășoară după același tipar: se votează împotrivă sau din interes. În Teleorman, povestea se repetă. Pentru că teleormăneanul nu e în stare să facă alegeri conștiente, se lasă ghidat de terțe persoane care le promit marea cu sarea, dar au demonstrat ce au făcut cu țara când au avut-o pe mână.
”Tatăl morților din Teleorman”, așa cum este supranumit Liviu Dragnea, știe cel mai bine rețeta electorală și nu-l dă în lături din drumul său nici măcar dosarul penal privind fraudarea referendumului. S-a pus la adăpost prin oamenii blegi pe care i-a promovat în funcțiile standard în organizarea alegerilor și nu realizează că aviditatea e prea mare pentru un județ în care unii oameni mănâncă și coaja de la portocale.
Dinspre Opoziția teleormăneană însă… nimic din toate astea, mai cu seamă din partea celor care mai ”ciugulesc” din palma Puterii. Nu știm ce va urma din noiembrie, dar așteptăm vremea când politicienii nu vor mai face figurație și vor deveni actori principali în scena care priveşte tot judeţul, pentru că și Teleormanul trebuie să funcționeze onest și democratic.
cei care vor sa faca opozitie nu sunt lasati iar cei care ar trebui sa o faca nu vor. interese peste interese.