Pentru cei care iubesc jocurile pe calculator, tehnologia, și nu se văd jucând sportul lor preferat direct pe teren sau nu au condițiile climatice proprii, FIFA este o modalitate de joc pe care pasionații de fotbal n-o vor trece cu vederea.
Dar când vorbim de FIFA, nu vorbim doar despre jocuri pe PC, ci și despre organizația prezentă pe piață încă din 2016 care guvernează la ora actuală bunăstarea echipelor care practică fotbalul pe toate continentele lumii. Dacă te numeri printre fanii care au pierdut noțiunea timpului și nu mai știi ce e nou în lumea acestui sport, află că cei de la FIFA au introdus peste 5 reguli noi pentru a facilita munca în teren. Iată 5 dintre ele.
Liberalizarea regulii “offside”
În momentul în care un jucător se află în vecinătatea liniei porții adversarului fără minge fără ca cel puțin un adversar să fie în aceeași proximitate, se consideră că s-a produs o poziție neregulamentară ce este penalizată. Prin noile schimbări, FIFA prevede ca acest lucru să nu mai reprezinte o problemă în cazul în care cel puțin o parte din corpul jucătorului este la același nivel cu poziția adversarului.
Dacă urmărești ponturi pariuri astăzi ca să-ți îmbunătățești cunoștințele și să-ți testezi intuiția astfel încât să poți pune ulterior un pariu, odată ce urmărești și meciul propriu-zis n-ar trebui să te surprindă dacă vei vedea această regulă deja implementată.
Scurtarea reprizelor de joc
Fotabul este interesant, atractiv, incitant chiar și pentru cei aflați în postura de simpli privitori în fața ecranelor. Însă, e știut că o repriză de joc e cu adevărat semnificativă și devine epuizantă în special pentru jucătorii din teren. Nu știm dacă acesta este motivul pentru care FIFA dorește să-și diminueze durata reprizelor la 30 minute, dar cert e că această măsură ar putea fi cu adevărat utilă pentru îmbunătățirea experienței de joc.
Organizatorii s-ar putea să aibă mai multă libertate în coordonarea echipelor
Fiecare federație și club sportiv este guvernat de o serie de reguli unitar valabile pentru lumea fotbalului, acestea venind ca un ordin din partea organizațiilor superioare. Însă, organizatorii sunt într-adevăr cei care știu cel mai bine dificultățile prin care trece o echipă, potențialul jucătorilor și care sunt cele mai eficiente schimbări organizatorice pentru binele întregii echipe.
De aceea, FIFA se gândește să le ofere posibilitatea ca fiecare să-și stabilească propriul set de reguli și de exemplu, să permită folosirea “regulii de 5” care permite la fel ca în timpul pandemiei de Covid-19 să facă 5 înlocuiri pe o durată maximă de 3 reprize de joc, regulă aplicată în special jucătorilor care întâmpină anumite probleme medicale.
Ca prin urmare, dacă biletul zilei la pariuri merge către o echipă din care face parte fotbalistul tău preferat, există șanse ca acesta să nu mai joace în meciul aferent din diferite motive.
Restrângerea regulilor de eligibilitate a jucătorilor
FIFA îți dorește totodată ca echipele de fotbal să fie reprezentate cu adevărat de către aparținătorii țărilor în consecință. Mai pe înțelesul tuturor, se dorește eliminarea unor practici văzute cu ochi răi de către unii organizatori sau pasionați. Noua regulă ar impune acceptarea jucătorilor într-o echipă doar dacă candidații sunt născuți sau își au originea și rezidența în statul/țara respectivă pentru care aplică.
Prelungirea timpului de joc
O altă schimbare ce ar putea avea loc este și prelungirea timpului de joc peste totalul celor 2 reprize a câte 45 minute fiecare. Dacă s-ar aplica și regula anterioară cu diminuarea partidelor de joc la 30 minute, fluctuația timpului ar fi bineînțeles afectată. Se are în vedere totuși că un joc de fotbal este destul de îndelungat, iar prelungirea timpului de joc ar putea veni și cu o serie de repercusiuni negative.