liberinteleorman.ro

Festival de folk și poezie la Alexandria. Folk Event a ajuns la a treia ediție!

7 septembrie 2019

Rareori se întâmplă ca la Alexandria să se audă poezie pe note. Mai precis, cam o dată pe an, de trei ani încoace, de când Nicolae Doboș, sufletul Trupei Arhaic, a venit cu ideea de a organiza și în județul cu puțină cultură un eveniment care să aducă laolaltă poezia și muzica din întreaga țară. Conceptul a fost cel al unei tabere de folk, la care să participe benevol oameni ai cuvântului scris și cântat de peste tot din România, de dragul unei întâlniri unice cu publicul teleormănean.

Cristina Maria Firoiu

Folk Event, așa cum a fost botezată tabăra, a ajuns la a treia ediție, și se desfășoară în acest final de săptămână pe platoul din vecinătatea Consiliului Județean Teleorman. Ca și până acum, oameni de cultură au ținut să fie prezenți, alături de Nicolae Doboș și de Trupa Arhaic, pentru a le oferi teleormănenilor momente de calitate. Rezultatul a fost cel scontat, în ciuda faptului că nici de această dată publicul teleormănean nu s-a grăbit să răspundă invitației, chiar dacă accesul la eveniment a fost în totalitate liber.

https://www.facebook.com/1502159366680968/videos/395709234467969/

În cele trei seri de festival, pe scena improvizată în centrul orașului Alexandria, urcă oameni ai cuvântului scris și cântat, îmbogățind astfel experiența culturală a teleormănenilor. Scriitori și folkiști din 18 județe ale țării au ajuns astfel la Alexandria, pentru a se bucura de o întâlnire cu publicul din zonă și cu oameni care le împărtășesc iubirea pentru frumos.

Târgul de Carte

În același timp, lângă locul de desfășurare a evenimentului, a fost organizat și un târg de carte, unde s-au pus în vânzare cărți ale scriitorilor și poeților invitați. Astfel, sub deviza „Să rămânem împreună, pentru că suntem puțini”, Folk Event marchează un nou capitol cultural în Teleorman și cheamă în continuare oamenii către poezia cântată, pentru a susține astfel actele culturale de calitate.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

SURSE. Valentin Dragnea: „Mâine vreau sa am 2 miliarde pe masă, fără prea multă gălăgie. Nu-i am, vă bag pe toți unde vă este locul!”

Următorul articol

VIDEO. Copiii din mai multe unități școlare din Teleorman au grupuri sanitare în curte. Orașul premierului revendică 3 dintre ele!

Cele mai recente articole de Administratie