liberinteleorman.ro

Fermierii din Teleorman, în a patra zi de PROTEST, la București: „Nu putem fi călcați în picioare la nesfârșit”

14 ianuarie 2024
Advertisement

Protestul fermierilor din Teleorman s-a transformat într-un simbol al rezistenței la ușile Capitalei, demonstrând hotărâre în a-și face auzită vocea și de a lupta pentru drepturile lor. Într-un efort fără precedent, zeci de oameni care muncesc pământul au mers spre București cu utilajele din dotare și cu determinarea de a-și împărtăși nemulțumirile și durerile în fața autorităților.

Cristina Szabo, fermier din Teleorman, impresionată de hotărârea grupului de protestatari, împărtășește: „Mult timp am crezut că în Teleorman oamenii sunt lași. Sunt, dar nu toți! Ieri ne-am alăturat unui grup de fermieri și am plecat spre București. Am vrut doar să ne spunem durerea și cineva să ne audă. Mulți nu am fost, dar am fost suficienți de hotărâți încât să mergem până la capăt. Nu ne-au speriat nici amenințările cu dosare penale, nici sutele de polițiști și jandarmi scoși în stradă să ne oprească”.

Acești fermieri, fără a se lăsa intimidați, au reușit să spargă barajul de la Chiajna și să se apropie cel mai mult de București. Cu toate acestea, au fost blocați și ținuți în frig ore în șir, priviți sfidător de forțele de ordine. Cu toate acestea, protestatarii nu au fost învinși.

„Ce am făcut noi i-a motivat și pe alții să iasă în stradă. Nu am fost primii care am ieșit la protest. Cu o zi înainte, fermierii din Moldova plecaseră spre București. Nu am schimbat noi lumea, dar am arătat că nu putem fi călcați în picioare la nesfârșit. Cineva aseară ne-a făcut țărani. Nu m-a deranjat! Sunt țărancă, deși sunt născută și crescută în oraș. Și ce? Noi, o mână de fermieri veniți din Teleorman și împrejurimi, am format ieri cea mai frumoasă echipă. Nu o să mai spun că în Teleorman sunt numai oameni lași. Unii sunt ai naibii de curajoși. Parte din cei de ieri suntem încă în stradă. Până când? Nu știu…”, a mai spus Cristina Szabo, care, alături de soțul ei Attila Szabo, și de alți fermieri din Teleorman, se află de patru zile la protest.

Negocierile purtate cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, au avut un rezultat pozitiv sâmbătă. Fermierii au semnat un proces verbal prin care ministrul se angajează să rezolve mai multe dintre revendicările lor, inclusiv amânarea ratelor. Dănuţ Andruş, unul dintre liderii protestului, a subliniat că au primit promisiuni că o Ordonanță de Urgență privind acest aspect va fi aprobată în următoarea ședință de Guvern.

Cu toate acestea, fermierii nu se opresc aici, continuând negocierile astăzi cu Ministerul Finanțelor. Determinați să obțină schimbări semnificative, acești oameni au fost un exemplu și au reușit să mobilizeze forțele din acest domeniu esențial în societate și să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă comunitatea agricolă.

Alți fermieri din Teleorman, în drum spre protestul din București – Trafic îngreunat

Protest masiv: transportatorii și fermierii din Teleorman și alte județe, la Guvern

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Alți fermieri din Teleorman, în drum spre protestul din București – Trafic îngreunat

Următorul articol

Prețul unei improvizații la instalațiile electrice poate fi siguranța ta și a celor dragi!

Cele mai recente articole de Actualitate