liberinteleorman.ro

Femeile se pot testa gratuit Babeș Papanicolaou sau HPV, la Poroschia

26 iulie 2022

Ca urmare a protocolului semnat ȋntre partenerii proiectului şi Primăria Poroschia, femeile între 24 – 29 ani (Test Babeș Papanicolau) şi cele 30-64 de ani (Test HPV) ce au domiciliul în localitate, provenind mai ales din grupuri vulnerabile, vor beneficia de screening gratuit cu scopul depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin, prin Unitatea Mobila de Screening, atunci când se va planifica vizita acesteia in localitate dar si ȋn cabinetele medicale din localitate sau centrele județene de recoltare ȋnscrise ȋn program, oricȃnd pe parcursul anului.

„Sănătatea comunității este prioritară pentru noi. Ne dorim ca toate femeile să fie corect informate și să beneficieze de servicii medicale performante. Suntem bucuroși că acest proiect a ajuns și în localitatea noastră. Faptul că proiectul SCCUT este destinat în mod special femeilor vulnerabile, ne-a determinat cu atât mai mult să ne implicăm şi ne propunem ca ȋmpreună cu partenerii noştri din proiect să oferim acestora, suportul necesar in efectuarea acestor teste medicale ce le pot salva viața”, a declarat Iulian Badea – primarul comunei Poroschia, din județul Teleorman.

Proiectul SCCUT-„Screening pentru Cancerul de Col Uterin si tratament precoce” este cofinanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, Apel de proiecte: POCU/ 759/4/9/ „Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii”. și se desfășoară în perioada 10 august 2020 – 30 noiembrie 2023.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Angajările și licitațiile publice, ținute la secret pe site-ul Primăriei Alexandria

Următorul articol

Teldrum își vinde bunurile! Cumpărătorul: Dragnea JR

Cele mai recente articole de Accident