Femeia care a protestat la APIA a renunțat la greva foamei și așteaptă rezolvarea cazului

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

greva-foamei-1Zilele trecute, prin ploaie și prin frig, o femeie din Teleorman a apelat la o metodă drastică pentru a atrage atenția autorităților. Ea a anunțat că intră în greva foamei fiindcă nu mai știe o altă soluție pentru a-i face pe cei de la APIA să ia act de documentele pe care le prezintă cu speranța de a intra în posesia subvențiilor agricole pe anul 2014.

Aceasta avea de gând să stea în greva foamei până i se face dreptate. Totuși, prefectul județului a fost sensibilizat de situația doamnei Floricică, reprezentanta SC FlorVikiAgri SRL, care suferă de cancer și de alte maladii care îi afectează sănătatea, și a invitat-o la birou, alături de directorul APIA, pentru a găsi soluții la problemele sale. ”A venit doamna prefect la mine și m-a chemat la birou să vorbim. M-a rugat frumos să nu rămân acolo, în condițiile acelea, pentru că dânsa nu poate să se stea liniștită, la căldură, știind că o persoană stă în stradă, în frig. Am acceptat propunerea dânsei, în ideea de a mi se rezolva problema, nu de a crea alte probleme. Am înțeles că directorul Eugen Coman a fost ieri la APIA central, cu doamna de la juridic care se ocupă de dosar, și astăzi l-a chemat pe soțul meu și i-a spus că el a avizat cererea de plată pentru anul 2014, iar de acum înainte să nu mai venim la dânsul cu această problemă, că totul depinde de APIA central. De doi ani de zile am avut discuții, am trimis adrese și nu s-a rezolvat nimic. Acum a dat aviz și ne-a spus că totul depinde de București. Așteptăm să vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare…”, a spus doamna în cauză, care a pus toată atitudinea sa pe baza senzației că a ajuns la capătul puterilor. ”Eu am făcut acest gest la disperare. Nu mai suportam mizeria asta care se întâmplă. Vino joi, vino luni, du-te aici, du-te dincolo… În plus, anul acesta, cultura este foarte proastă, prețul e cum e, am ajuns la limită”.

Aproape trei miliarde are familia Floricică de recuperat de la stat, bani care reprezintă subvenția anului 2014. Și nu este o situație imposibilă, dar, din păcate, în Teleorman este necesar să se ajungă la soluții extreme pentru a demonstra că se poate…

Citește și: Greva foamei la APIA Teleorman! O femeie stă în ploaie și își cere drepturile refuzate de autoritate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*