liberinteleorman.ro

FBS Prestige își respectă angajații și a implementat un program de securitate în muncă

12 iunie 2016

Monica Vasilescu

FBS prestigeToți angajatorii au obligaţia să asigure securitatea şi sănătatea salariaţilor în toate aspectele legate de muncă. Totuși, puțini o fac, mai ales în Teleorman, un județ care a luat prea puțin contact cu normele și condițiile de calitate din țările civilizate. Aici, însă, în capitala de județ, a venit să investească o firmă din Marea Britanie. FBS Prestige SRL (Flourocarbon) a demarat, în luna iunie, un program bazat pe siguranța la locul de muncă.

Pe 6 iunie, printre activități s-au numărat discuțiile legate de responsabilitate în acordarea de prim ajutor, alături de care a avut loc o demonstrație în acest sens pentru membrii echipei. La dezbateri au participat membrii de prim ajutor, medicul de medicina muncii – dr. Elena Picu, dar și HSE Departament – asistent manager.

A doua zi, în curtea sediului firmei, s-a pornit alarma de urgență și a avut loc o demonstrație a utilizării stingătorului, evacuarea de urgență și alte priorități ale momentului. Totul s-a petrecut sub privirea ageră a echipei ISU Teleorman, în frunte cu inspectorul-șef – colonel Liviu Sandu Sorinel.

Următoarea zi în care angajații de la Flourocarbon au luat parte la instructaj, miercuri, a presupus participarea la o prezentare a priorităților momentului în SSM la nivel mondial, priorități adaptate nevoilor locale, managementul stresului în mod special. Aici au oferit detalii reprezentanții ITM Teleorman.

Joi, activitățile au avut loc în regiunea internă și s-au dezbătut strategiile viitoare pe probleme de SSM nerezolvate în fabrică, precum și cauzele accidentelor de muncă în FBS Prestige. Programul privind evaluarea riscurilor, cu drept obiectiv adoptarea măsurilor de prevenire și protecție adecvate pentru securitate, s-a încheiat în a cincea zi a acestei săptămâni, cu o instruire suplimentară care a inclus toate aspectele pe care firma le-a întâlnit în anii de activitate.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Ce poate lua foc la FBS?
    Tigaile si tavile din metal!
    De ce nu sunt masurate noxele din hala de vopisire , sablaj si fosfatare.
    Sa se verifice conditiile de munca ale angajatilor nu sa facem spectacole mediatice!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Scriitoarea Carmen Dumitrescu a lansat cartea sa de suflet – AVATAR – la Alexandria

Următorul articol

Spitalul Județean Teleorman – raiul afaceriștilor de carton!

Cele mai recente articole de Actualitate