Favoritul lui Dragnea de la Garda Financiară, Puiu Aurel, a ieșit de sub control judiciar

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

puiu aurelAșa cum se știe, Puiu Aurel, fost comisar șef la Garda Financiară Teleorman, alături de Tănăsescu Cantemir-Constantin și Pană Marin, comisar superior, respectiv comisar în aceeași instituție, au fost acuzați de infracțiunea de abuz în serviciu împotriva intereselor publice, în formă calificată.

Trimis în judecată pentru faptele puse în sarcina sa, șeful Gărzii Financiare de la noi, susținut politic de Liviu Dragnea, a stat o vreme sub control judiciar. Curtea de Apel București a decis, însă, să admită cererea formulată de inculpat și să revoce măsură preventivă a controlului judiciar luată în privința acestuia, la 20 februarie 2014.

Reamintim că procurorii au solicitat Gărzii Financiare efectuarea unor controale de specialitate privind activitatea cabinetului de avocatură al inculpatului Ardeiaș Liviu, iar cererea a fost repartizată Gărzii Financiare Teleorman. Urmărirea penală li s-a tras fiindcă, așa cum spun organele statului, inculpații Puiu Aurel, Tănăsescu Cantemir-Constantin și Pană Marin, deși li s-a solicitat în mod repetat de către procurori să transmită rezultatele controlului, nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și au transmis DNA o sesizare penală prin care s-au rezumat să constate doar infracțiunea de refuz de a reface evidența contabilă, fără să răspundă și cu privire la cerințele dispuse de procuror.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*