liberinteleorman.ro

Favoritul lui Dragnea de la Garda Financiară, Puiu Aurel, a ieșit de sub control judiciar

Monica Vasilescu

puiu aurelAșa cum se știe, Puiu Aurel, fost comisar șef la Garda Financiară Teleorman, alături de Tănăsescu Cantemir-Constantin și Pană Marin, comisar superior, respectiv comisar în aceeași instituție, au fost acuzați de infracțiunea de abuz în serviciu împotriva intereselor publice, în formă calificată.

Trimis în judecată pentru faptele puse în sarcina sa, șeful Gărzii Financiare de la noi, susținut politic de Liviu Dragnea, a stat o vreme sub control judiciar. Curtea de Apel București a decis, însă, să admită cererea formulată de inculpat și să revoce măsură preventivă a controlului judiciar luată în privința acestuia, la 20 februarie 2014.

Reamintim că procurorii au solicitat Gărzii Financiare efectuarea unor controale de specialitate privind activitatea cabinetului de avocatură al inculpatului Ardeiaș Liviu, iar cererea a fost repartizată Gărzii Financiare Teleorman. Urmărirea penală li s-a tras fiindcă, așa cum spun organele statului, inculpații Puiu Aurel, Tănăsescu Cantemir-Constantin și Pană Marin, deși li s-a solicitat în mod repetat de către procurori să transmită rezultatele controlului, nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și au transmis DNA o sesizare penală prin care s-au rezumat să constate doar infracțiunea de refuz de a reface evidența contabilă, fără să răspundă și cu privire la cerințele dispuse de procuror.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un like pentru Valentin Gabriel Boboc – Public Figure!

Următorul articol

Duică a fost “călcat” de DNA

Cele mai recente articole de Actualitate