FĂRĂ CUVINTE! Drăgușin se crede „salvatorul” Pădurii Vedea, pe care a transformat-o în parc…

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Primarul Victor Drăgușin a reacționat la investigația publicată în ziarul Liber în Teleorman, catalogând-o drept Fake News, pentru că el consideră că ancheta are scopul de a denigra „cel mai iubit loc din Alexandria și pe inițiatorul salvării lui„. E drept că ne era dor de „comunisme” și „salvatori”, dar utilizarea unei astfel de formulări tip „Scânteia” într-un drept la replică din anul 2019 nu poate fi trecut cu vederea. În plus, acum aflăm și noi că „salvarea” unei păduri se poate realiza și prin transformarea ei în parc, prin tăierea arborilor și prin alungarea păsărilor din zonă, cu ajutorul boxelor din vremea comunismului feroce. Drăgușin uită să spună că zona de agrement, atât de iubită de localnici, e o fostă pădure superbă betonată de dragul afaceriștilor prieteni care și-au deschis restaurante în zonă. Și tot el uită să spună că atunci când asociația „Mai mult verde” i-a propus să planteze arbori în oraș, s-a făcut că plouă. Dar noi știm că el crede că „spațiile verzi din zonele urbane nu produc oxigen”, după cum singur a scris pe pagina lui de Facebook, așa că nu ne miră faptul că în capul lui Drăgușin există această convingere că a salvat pădurea. În orice țară civilizată, în care s-ar fi intervenit astfel în fondul forestier național, se lăsa cu ani de pușcărie. La noi, cei care fac astfel de lucruri se declară „salvatori”. Așa că dacă salvarea e defrișare și betonare de dragul prietenilor-afaceriști, atunci așa să fie! Dar noi o să tot scriem fake-news-uri din astea. Cu documente furnizate de instituțiile statului, care chiar la momentul acela au spus că în pădurea Vedea nu se poate interveni decât prin lucrări specifice protejării fondului forestier național.

În plus, ne atașează în dreptul la replică fotografii ale parcului minunat pe care l-a făcut ilegal în zonă. De aceea, atașăm și noi fotografii care arată felul în care arăta Pădurea Vedea, înainte să vină „salvatorul ei” și să distrugă ecosistemul.

Atașăm aici și dreptul la replică al Primăriei Alexandria, semnat de primar și de fina lui, alături de alți „Yes-man”-i care încearcă să ne spună că nu e adevărat ce vedem noi, ci doar adevărul coafat pe care l-au învățat ei pe de rost, ca să-l poată spune, ca pe o poezie, prin campaniile electorale. Că în rest nu-i interesează…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*