liberinteleorman.ro

Fapte bune în timpul coronavirusului: Asociația „Mihai Murar” face cumpărături pentru cei aflați în izolare

În aceste zile, în care toată lumea ar trebui să fie conștientă de importanța reducerii contactelor sociale, una dintre problemele cele mai mari ale persoanelor care decid să se auto-izoleze constă în faptul că au nevoie de hrană. Iar cei vârstnici sau bolnavi, care nu au rude care să-i ajute, se confruntă cu o reală provocare. Pentru a-i ajuta pe aceștia, Asociația „Mihai Murar”, fondată de Vera Mitran, a luat cu două zile în urmă inițiativa de a face cumpărături pentru acele persoane care doresc să se protejeze de noul virus. Astfel, persoanele vârstnice sau vulnerabile din Alexandria au acum posibilitatea de a întocmi o listă cu cele necesare, pe care o vor fotografia sau o vor transcrie într-un SMS și o vor trimite la numărul de telefon: 0757895983. În aceeași zi, un voluntar al Asociației va face cumpărăturile și le va livra gratuit la domiciliul persoanei care solicită ajutor, care va plăti strict valoarea cumpărăturilor.

De altfel, Vera Mitran, care este și vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, a decis să se implice în această perioadă pentru sprijinirea oamenilor din Alexandria care au nevoie de ajutor.

Asociația pe care am fondat-o a decis să facă acest lucru, pentru că nu trăim vremuri ușoare și pentru că e necesar ca acum să fim și noi uniți și să ne ajutăm unii pe alții. De aceea, împreună cu voluntarii Asociației, am decis să ne implicăm și să facem cumpărături pentru toți cei care se află acum în izolare, mai ales când ei nu au ajutor din partea apropiaților. Trebuie să privim această perioadă ca pe una dificilă, dar și ca pe una care ne poate face să fim solidari și atenți la nevoile celorlalți, mai ales că evoluția situației la nivel național e imprevizibilă.„, ne-a declarat Vera Mitran, fondatoarea Asociației „Mihai Murar”.

Astfel, toți cei care doresc să fie ajutați, n-au altceva de făcut decât să urmeze pașii indicați de membrii Asociației și vor primi tot ajutorul de care au nevoie. Inițiativa Verei Mitran l-a inspirat și pe primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, care a declarat astăzi pentru presa locală din Teleorman că îi roagă pe toți cei în nevoie să anunțe primăria, pentru a fi ajutați.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Al doilea caz de infectare cu COVID-19, confirmat. Este vorba despre un bărbat care a intrat în contact cu femeia venită din Spania

Următorul articol

DSP Teleorman are UN singur angajat care se ocupă de decontaminare în vremea coronavirusului

Cele mai recente articole de Actualitatea politică