Fanteziștii oPortuNismuLui nou

în O poziție în Teleorman

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanE dificil să le atribui altora trăsături definitorii. Anevoios este şi procesul de a te cataloga pe tine însuţi într-un fel anume pentru că multe dintre caracteristicile umane depind de contexte temporare, de criterii interne, dar și de coordonate externe. Totuși, unii o fac. Pe la colțuri sau în gura mare, unii lideri politici din Noul PNL le conferă multor colegi de partid, fără menajamente, trăsături umane controversate, cum ar fi atitudinea lipsită de principialitate, folosită de cineva pentru a-şi satisface interesele personale, apelând la fapte și păreri diferite, în funcție de împrejurări.

În mârțoaga compromisului murdar nu întâlnim nume și prenume. Simpaticii oameni politici – cu voci vehemente în Opoziția din Teleorman – se feresc, totuși, să-i nominalizeze pe profitorii de mâna întâi, chiar dacă nu sunt greu de intuit, fiindcă unii din PDL și PNL sunt renumiți pentru apetența lor către oportunism. Orice ar amaneta Edi Oprea să se mai tolănească puțin în scaunul de viceprimar și mulți ani din viață (că oricum pare că are destui) ar da Marin Cune să mai urce măcar o vreme scările Prefecturii.

În Teleorman, sunt stoluri de inşi uşor adaptabili, care trăiesc din nevoia de a poseda lucruri şi oameni, iar ei nu se uită înapoi când calcă pe tineri creativi aflați în repaus profesional sau pe antreprenori care își văd moartea business-ului și nu au nici măcar posibilitatea să-l îngroape. Fiecare dintre noi cunoaștem speculanți fără scrupule care, atunci când vine vorba de propriul lor bine, cu grandomania specifică, se folosesc de şiretlicuri și încearcă să obţină aproape totul pe căi ocolite. Și cum, în Teleorman, politica se ocupă numai de ceea ce este oportun, mulți actuali fruntași ai județului au, graţie dumneavoastră – votanții, arătarea unor oameni de bine intraţi în pâinea publică adânc.

Spre Putere vine rapid noul partid înființat din amestecul dintre PNL și ce a mai rămas din PDL, după ce PMP a reușit să prindă câțiva urmași ai lui Băsescu, atât de dedicați, încât l-ar urma și-n pușcărie. Având altă pălărie la purtător, liberalii de tip nou așteaptă să pice Guvernul și să se elibereze locurile de parcare, iar asta nu se potrivește deloc cu sloganurile de curată politică, strigate de liderul autentic devenit președinte. Dar… asta e. Cu toate dorințele declarate ale Noului PNL, de împrospătare a clasei politice, știm cu toții că fiecare generație are oportuniștii ei, fiindcă oamenii politici, chiar și cei noi, au învățat că e bine să te lași purtat de valuri, dacă vrei ca în viață să te scalzi de mai multe ori în aceeași apă.

P.S.: La fel ca alte curente, oPortuNismuL nou a adus câțiva inși interesanți în spațiul public, dar… așa cum nimic nu este perfect în viață, nu toți pot deveni politicieni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*