liberinteleorman.ro

Familia ”Finuțu”, destrămată de organele statului. Georgian e reținut, Miklea a dispărut

25 iulie 2014

Monica Vasilescu

dan_finutu_casaÎn cele 37 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală, s-a numărat și familia Finuțu, din comuna Buzescu. Deși s-a vehiculat faptul că printre reținuți s-ar afla ambii fii ai lui Dan ”Finuțu”, sursele noastre spun că Miklea, fratele mai mare, a apucat să fugă înainte să dea ochii cu mascații, iar Georgian a foat reținut pentru 24 de ore.

Conform unui comunicat al Poliției Române, perchezițiile au fost efectuate de 110 poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., precum şi de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Argeş, Iaşi şi ai D.G.P.M.B., sprijiniţi de 27 de echipaje de intervenţie rapidă.

Anchetatorii spun că membrii grupării ar fi achiziţionat metale aliate din Italia, Olanda, Polonia şi Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piaţa internă, iar pentru a se sustrage de la plata T.V.A. colectată, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la mai multe firme tip fantomă, generatoare de T.V.A. deductibilă, compensând astfel T.V.A. colectată la vânzare.

Celor doi frați rămași să conducă mai departe afacerile începute de părinții lor, care și-au pierdut viața într-un nefericit accident de mașină, le-au fost verificate și magazinele situate în Alexandria și București. Aceștia deţin mai multe firme prin toată țara. La începutul lunii februarie 2011, mascații și poliția au descins la palatul ”Finuțu”, unde au făcut mai multe percheziții.
Familia ”Finuţu” a devenit celebră în urma construirii unei case, copie exactă a Judecătoriei din Caracal, acolo unde unul dintre membri a avut un proces.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Festivalul Naţional de Literatură “Marin Preda”, o rampă de lansare sau un experiment necesar?

Următorul articol

Peneliștii și pedeliștii din Teleorman, în tandem la congresul de unire

Cele mai recente articole de Actualitate