Famiglia Boboc deține arta și designul de a face avere… sugând de la stat

în Actualitate/Dezvăluiri/Politica altfel

Monica Vasilescu

valentin boboc

Într-o țară normală, deputații și senatorii sunt aleși pentru a face legi pe care, desigur, tot ei să fie primii care să le respecte. În România, însă, cu precădere în Teleorman, îți poți permite aroganța de a mai călca strâmb, mai ales dacă te numești Valentin Boboc și nu ai avut nicio inițiativă legislativă proprie în doi ani de mandat, după cum demonstrează activitatea înscrisă pe site-ul Camerei Deputaților. Cu o imagine fără cusur vrea să rămână domnul deputat și să nu se afle că firma sa, administrată de fecior, face bani frumoși din contracte cu statul. Nu recunoaște nici dacă este prins cu uşa că ar avea vreo legătură cu bogăția fiului (care are un pic peste două decenii de viață), deși locuiesc sub același acoperiș, iar asta face ca măcar la masă, întâmplător, să discute despre ceea ce au mai contractat.

Lucrător la stat, putred de bogat

Avem o veste bună pentru alexăndrenii care își plătesc taxele și impozitele în mod regulat. Deși nu v-a cerut nimeni opinia privind hârtia folosită la primărie, aflați că dați pe ea câteva sute de milioane de lei vechi. Banii ajung în buzunarul deputatului Valentin Boboc, pesedist de Teleorman, băiat cu trei mașini în garaj, mărci precum: Skoda Superb, Mercedes 250, Volkswagen Golf, conform declarației de avere semnată în 2014. În actul doveditor al bogăției, Boboc scrie cu mâna sa că se află în posesia a cinci terenuri (patru în Alexandria și unul la Zărnești), dintre care două agricole şi trei intravilane. În municipiul reședință de județ, Valentin Boboc este proprietarul a trei case, având şi o locuință de vacanță la Zărneşti. Din averea sa enumerăm și faptul că Valentin Boboc este stăpân de bunuri cum ar fi: motoretă Mobra, motoretă Piaggi, remorcă Imadria. Toate acestea achiziționate, cel mai probabil, din contracte finanțate cu bani publici, dacă ținem cont de faptul că Valentin Boboc a muncit toată viața sa la stat, după cum arată Curriculum Vitae: 1990-2006 – inginer SC Edilul SA Alexandria, 2006-2008 – director SC Edilul SA Alexandria, 2008 – Director SC Transloc Prest SA Alexandria, 2009-2011 – administrator public la Primăria Alexandria, 2011-2012 – SC Apa Serv SA Alexandria. La ce fel de contracte ne referim, veți afla în cele ce urmează. Sunt dezvăluiri pe care nu le facem cu impertinența de a schimba ceva, ci doar pentru a nu muri proști.

Afaceri profitabile… cu statul

Deputatul Valentin Boboc, prin firma pe care o păstorește fiul său, Bogdan Costin Boboc, alimentează cu produse de papetărie Primăria Alexandria, dar și unele societăți din subordinea acesteia, fiind un fel de Tel Drum pe plan local. Conform datelor primite de la administrația publică locală, în urma solicitării făcute în baza Legii 544/2001, firma Construct Art Design, reprezentată prin administratorul Bogdan Costin Boboc, trimite hârtie de toate felurile la unitatea care îi plasează bănișori publici. Defalcat, la hârtia xerox A4, aflăm că livrarea produselor către primărie se face în patru tranșe, astfel că, 600 de topuri au fost trimise până la 31 martie, alte 650 au ajuns la primărie în iunie, alte 650 în luna septembrie, urmând ca până la sfârșitul anului, atunci când se încheie perioada contractului, să fie duse și restul de 720 de topuri. În ceea ce privește celelalte produse – hârtia xerox A3, rola de fax, hârtia foto și copiativă (indigo) – ele s-au livrat integral în luna martie, așa cum prevede contractul.hartie

Bogdan Costin Boboc, prin Construct Art Design, furnizează hârtie și alte articole din aceeași gamă la prețul total de 36.696,60 lei. La această sumă se adaugă TVA, însumată la 8.807,18 lei. Nu spunem că e mult sau puțin. Ne întrebăm, totuși, cum a ajuns această firmă acolo și ce o recomandă? Posibil, contează și profitul. Pentru că, așa cum arată toate datele noastre, SC Construct Art Design SRL, societate înființată în anul 2008, având obiect principal de activitate comerțul cu ridicata, nu este muritoare de foame. Din contră. A obținut recent locul II la Top Profit România 2014 (faximil).firma de top

Nu știm cum se face că atât Primăria Alexandria, cât și SC Transloc SA și alte societăți de pe lângă primărie, au baftă numai d-alde Construct Art Design, firme care au întotdeauna de lucru. Mai ales că orașul este plin de societăți în acest domeniu, care abia dacă viețuiesc în jungla concurenței, sperând într-o gură de oxigen câștigată la vreo amărâtă de licitație, dar lor norocul nu prea le surâde, deoarece nu au supt la aceeași… primărie.

P.S.1: De la gura lumii auzim că Valentin Boboc se delimitează de avuția fiului său și spune că fiecare e cu… treaba mă-sii. Pe cuvântul tău de pesedist cinstit? Vom reveni cu alte detalii savuroase despre famiglia lui Boboc, având grijă să nu alterăm imaginea de om demn a nimănui, fiindcă nu se știe cine și pentru ce ne mai cheamă la judecata de apoi.

P.S.2: Nu ştim dacă a mai observat cineva, dar Valentin Boboc are ceva din personajele lui Caragiale. El ne-a etichetat ca popor căruia îi place, înainte de orice, să vorbească pentru a-şi da importanţă şi spunea că dacă nu ne putem mări pe noi, măcar îi putem mici pe ceilalţi, îi ridiculizăm şi, în felul acesta, prin comparaţie, noi creştem în mintea noastră precum Guliver.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*