liberinteleorman.ro

Falsuri grosolane nepedepsite, la Uda Clocociov ! Informații din activitatea infracțională a primăriței Aurelia Bărbulescu

Monica Vasilescu

uda clocociov

Este clar, nici escrocheria nu mai este ce a fost odată. Cel puţin în Teleorman. Aici, fenomenul atât de drag politicienilor noștri se află în scădere calitativă, nu și cantitativă, din păcate. Iar dacă în instituțiile publice de pe la orașe se mai fraudează cât de cât cu metodă, în mediul rural șmenul a atins cote ridicol de strigătoare la cer. Asta în timp ce oamenii continuă să voteze intens găști de politruci fără viziune, incapabili să producă strategii de dezvoltare pentru comunitate, ci doar pentru ei.

Să fii primar e lucru mare. Să fie Aurelia Bărbulescu primar e o întâmplare nefericită, spunem noi, pentru localnicii din comuna Uda Clocociov, părtași la punerea în funcție a unui om care se folosește de instituția statului pentru a comite infracțiuni.

Despre această doamnă se spune că a înfiinţat o asociaţie a crescătorilor de animale şi a primit subvenţii deşi nu creşte nici măcar o capră, că are certificat fals de revoluţionar sau că a încheiat contracte cu TelDrum sub semnătură falsă. Acum, o altă acuzație cu iz penal planează asupra primăriței: o infracţiune de fals depistată ca atare, în urma căreia nu s-a luat nicio măsură în privința ”tartorului”.

Concret, în urmă cu câțiva ani, Aurelia Bărbulescu a eliberat patru adeverințe de pământ unor oameni din comună care nu dețineau acele suprafețe stipulate în actul semnat, în mod deliberat, de primar. Documentele ar fi fost folosite la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pentru ca oamenii respectivi să obțină anumite fonduri de la stat. Fiindcă suspiciunile erau clare, organele de anchetă au dispus recuperarea banilor dați sub formă de subvenții pentru un pământ care nu exista fizic. Nimic altceva nu au decis organele statului împuternicite cu depistarea încălcării legii, cu toate că fapta există. Lumea vorbește că primarul Aurelia Bărbulescu a scăpat de vreo eventuală pedeapsă apelând la ajutorul conexiunilor cu lumea bună. Gurile rele spun că în speța, cercetată de DNA, și-a băgat nasul băiatul unui consilier apropiat doamnei primar, iar când s-a aflat îmbârligătura, dosarul a fost instrumentat de către altcineva, probabil, tot la fel de aplecat asupra cauzei.

Contactat telefonic, directorul APIA Teleorman la vremea respectivă, Claudiu Crăcea, a confirmat neregula, pe care spune că a supus-o analizei îndată ce a constatat-o. ”Am sesizat atunci serviciul Antifraudă din cadrul APIA. Am înțeles că persoanele respective au dat înapoi prejudicial creat. Eu mă mir că s-a închis, că acolo existau niște dovezi. S-a recuperat prejudiciul, dar falsul în documente rămâne”, a afirmat acesta.

Mărturie stă o adresă de la APIA, prin care li se cerea celor de la Primăria Uda Clocociov să comunice suprafețele de teren agricol care figurează în registrul fiscal și agricol pentru patru persoane din localitate. Este vorba despre Predescu Nicolae, Bălan Chiriac, Penuș Constandina, Dumitru Maria, așa cum se poate vedea în facsimilul alăturat.

Situația este recunoscută și de un consilier local al comunei, care își amintește de meteahna primarului și de rezultatul anchetei, rezumat la faptul că cele patru persoane au dat banii înapoi și nimic mai mult. Acesta ne-a mai spus că are cunoștințe precum că Aurelia Bărbulescu nu s-a oprit din matrapazlâcuri, între timp a mai promis și dat câteva adeverințe, dar semnăturile aparțin altor persoane din primărie. Aceste informații de află în verificare.

Din considerente față de ideea de banditism nu o să întrebăm ce a avut de câștigat doamna primar din afacerea aceasta de tip românesc, dar nici nu putem să nu remarcăm că ingineriile financiare ale domniei sale pot fi oricând subiect de rechizitoriu. Deocamdată, însă, ele sunt doar subiecte de investigații jurnalistice. Iar dacă organele s-ar sesiza, nu ne-ar mira ca doamna să ajungă să reprezinte alegătorii din circumscripția electorală Jilava, din motive de falsuri grosolane, nu de altceva, pentru că descoperim tot mai des rațiuni pentru care Aurelia Bărbulescu ar putea să ajungă primar la Rahova, deși ea va candida sigur la Uda Clocociov.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Avem voie să n-avem nevoie de voi!

Următorul articol

Trupa Arhaic invită iubitorii de muzică bună la concertul ”Nu mor caii când vor câinii”

Cele mai recente articole de Actualitate