Fals grosolan de procuror?! Marian Anca a fost împroprietărit, prin soție, cu trei hectare

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

Marian Anca a fost prim-procuror la Roșiorii de Vede. Asta până când a cerut Plenului Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcție, prin pensionare, iar șeful statului, Traian Băsescu la acea vreme, i-a semnat decretul de eliberare din funcție. Cu toate că, prin natura profesiei, trebuia să supravegheze justa aplicare a legii și să reprezinte interesele statului într-un proces, sunt indicii temeinice vizând un fapt necorespunzător cu atribuțiile (gura lumii spune că mai sunt și altele, dar nu avem dovezi în acest sens).

Surse bine plasate în sistemul roșiorean ne-au șoptit că socrul domniei sale, care nu se mai află printre noi, ar fi luat, fără drept, o bucată considerabilă de teren. În fapt, la Revoluția din 1989, tatăl soției sale a avut în proprietate 0,9 ha. Peste noapte, însă, acesta a constatat că a dispărut zero din ecuație și a rămas doar 9. Nouă hectare de pământ. Așa cum era firesc, lucrurile au trecut prin instanță. Speța s-a judecat la Roșiori, unde Marian Anca era șef. Nu e greu de anticipat că socrul său a rămas cu 9 ha în custodie. După ce a murit, cele nouă ha au rămas la moștenitori, împărțite la trei persoane, printre care s-a aflat și soția lui Anca, devenind un bun al familiei. Nu suntem procurori să acuzăm infracțiuni de tăinuire sau altele din același registru, dar sunt persoane abilitate care pot face asta.

Până la noi semnale, aflați că Anca Marian este avocat activ, are sediul în Roșiorii de Vede și este membru al Baroului Teleorman începând cu data de 1 august 2010, exercitându-și activitatea în calitate de avocat definitiv, cu drept de a pune concluzii la toate instanţele. No comment.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*