liberinteleorman.ro

Expoziţia Constantin Dipşe – Florile Centenarului, la Grădina Botanică „D.Brândza” a Universității din Bucureşti

25 august 2017

„O idee excelentă!”, aşa răspund numeroșii vizitatori ai Grădinii Botanice din Bucureşti, când descoperă, surprinşi, expoziţia „Florile Centenarului” dedicată pictorului Constantin Dipşe (1917-2010), la 100 de ani de la naştere.

Într-o foarte bună colaborare cu urmaşii (soţia şi fiul) pictorului, pe o alee pe care odinioară se plimba artistul, sunt expuse panouri reprezentând tablouri cu flori şi detalii din acestea.

Mulţi dintre vizitatorii Grădinii Botanice din București – organizați în grupuri (elevi ori adulţi), călători străini ocazionali, tineri, persoane vârstnice precum şi numeroase familii cu copii – sunt întâmpinaţi de florile pictorului Constantin Dipşe – brânduşe, dalii, narcise, frezii, flori de câmp, ferigă şi altele – care, în culori strălucitoare, aduc zâmbete pe feţe şi bucurie în suflet.

Ca în orice sală de expoziţii, deşi sub cerul liber, vizitatorii sunt întâmpinaţi de soţia pictorului care le vorbeşte de viaţa şi opera artistului.

Conducerea Grădinii a acceptat şi susţinut proiectul, prelungind pentru încă două sezoane – de vară şi de toamnă 2017 – durata expoziţiei ce a fost deschisă în aprilie.

Astfel, proiectul expozițional punctează deopotrivă acţiuni cultural-educative şi formative, articulându-se armonios cu obiectivele instituţiei noastre privin educaţia pentru mediu.

Aşteptăm cu drag vizita dumneavoastră, oricât de departe aţi locui de Bucureşti.

Prof.univ.dr. Paulina Anastasiu – Director

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Viziunea unei studente în practică la Judecătoria Alexandria

Următorul articol

Nicolae Doboș dă startul unei Tabere Naționale de Folk în Teleorman

Cele mai recente articole de Cultură