liberinteleorman.ro

EXCLUSIV. O parte a dosarului Teldrum se redeschide la Tribunalul Teleorman și ajunge sub lupa unui judecător controversat

O parte a dosarului Teldrum se întoarce pe 13 august în Teleorman și va fi pusă sub lupa judecătorului Emilia Enescu, ale cărei relații cu familia Dragnea sunt destul de vizibile. Potrivit mai multor surse din zona Turnu Măgurele, fratele judecătoarei Emilia Enescu este avocatul lui Valentin Dragnea, dar și al fraților Codrea, afaceriștii pictați printre sfinți într-o biserică din Turnu Măgurele, aflați, de asemenea, în relații apropiate cu familia Dragnea, despre care ziarul nostru a mai relatat. Mai mult, fratele judecătoarei ar fi prieten bun cu fiul lui Liviu Dragnea, alături de care a fost văzut în tribune, la meciurile echipei de suflet al fiului de baron. Legăturile familiei Enescu cu familia Dragnea nu garantează, în acest context, imparțialitatea judecătoarei la care a „picat” dosarul. Tribunalul Teleorman a mai respins o dată redeschiderea anchetei în acest dosar, iar dacă asta se va mai întâmpla și pe 13 august, o parte dintre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea, legate de fraudarea banilor europeni, ar putea să fie trecute în uitare.

Cererea DNA de redeschidere a părții din dosarul Teldrum care demonstrază legăturile dintre compania asociată în mod informal cu Liviu Dragnea și Euroconstruct Trading, afacere apropiată lui Băsescu și Udrea în fraudarea banilor europeni a fost retrimisă de Înalta Curte de Casație și Justiție la Tribunalul Teleorman, unde aceasta a mai fost respinsă o dată anul trecut, din grija judecătorului teleormănean Violeta Maidanuc. Înalta Curte și-a declinat competența în acest caz, având în vedere că Liviu Dragnea nu mai este demnitar. Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, dosarul va fi judecat în Camera Preliminară Fond C3, care potrivit datelor publice afișate de Tribunalul Teleorman, revine în grija judecătorului Emilia Enescu. Potrivit site-ului local Turnu cu Știri: „Judecătoarea Emilia Enescu este o abonată la funcţia de preşedinte al unor comisii electorale. Chiar doamna Enescu a fost preşedinta Biroului Electoral Judeţean Teleorman în iulie 2012, atunci când L. Dragnea a săvârşit faptele pentru care este trimis în judecată în cadrul procesului privind „referendumul fraudat”.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Să punem o piatră la temelia Centrului Cultural „Cu cărțile pe uliță”!

Următorul articol

Dragnea ”tremură” după gratii. Un nou termen de redeschidere a dosarului TelDrum, la Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică