EXCLUSIV: O fostă angajată la DGASPC Teleorman, care a plătit 1000 de euro pentru post, se întoarce la instituție ca psiholog

în Dezvăluiri

În luna martie a anului 2014, la Direcția Națională Anticorupție se înregistra o sesizare privitoare la faptul că fostul director al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, menținea ilegal în funcții niște „recomandări” de la PSD Teleorman. În același rechizitoriu era menționată și o altă practică a instituției, și anume organizarea de concursuri de angajare contra-cost. Practic, de la fiecare persoană care își dorea să se angajeze la DGASPC Teleorman, Alesu încasa 1000 de euro, cu titlu de șpagă. Una dintre persoanele care plătiseră atunci pentru angajare, Vasile Paulina, a plecat în luna martie din instituție, să ocupe un post vacant de agent de poliție, prin încadrare directă. Acum, această angajată s-a întors la DGASPC Teleorman, unde s-a înscris, ca și candidat unic, pentru ocuparea unui post de psiholog în cadrul instituției publice din Teleorman. La proba scrisă, Vasile Paulina a luat nota 6, dar avem certitudinea că la proba orală se va rezolva cazul definitiv.

Dar să privim întâi către trecut! În perioada iulie-decembrie 2013, directorul DGASPC, Floarea Alesu, a dat dispoziție pentru organizarea unui concurs de angajare pentru ocuparea mai multor locuri vacante aflate în organigrama instituției. Cum? Fără respectarea prevederilor legale, evident. Practic, Floarea Alesu i-a solicitat juristei Jenica Dumitru, președinte al comisiei de examinare să valideze înscrierea la concurs exclusiv a persoanelor indicate de ea. Mai mult, acesteia i s-a cerut să le dea celor în cauză subiectele și răspunsurile aferente.

DGASPC Teleorman

În acest mod, au fost admiși pe funcții mai mulți oameni apropiați partidului social-democrat, precum Pușcaciu Titel Marian, Băloi Cătălina, Voicu Cristina, Vasile Paulina, Popa Camelia-Ionela, Mitrănuș Ecaterina, Stuparu Mioara, Istrate Ioana Luminița, Nedelcu Cristiana, Vasile Mihaela, Tudorică Florica, Mirică Gina Ionela, Ivan Claudia Florentina, Defta Loredana, Cojoacă Adrian și Gâjâială Anca. Înaintea derulării probelor de concurs, Floarea Alesu a pretins și a primit, potrivit sesizării în baza cărora au început procurorii DNA investigațiile în dosarul angajărilor fictive în care Dragnea e implicat direct, de la persoanele nominalizate câte 1000 de euro.

Pe 23 martie 2019, Vasile Paulina, una dintre angajatele DGASPC care au plătit pentru locul de muncă, participă la concursul organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în vederea ocupării a 6 (șase) posturi vacante de agent de poliţie, prin încadrare directă, din cadrul Serviciului Secretariat (4 posturi), Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti (un post), Centrului pentru Cazarea Străinilor luați în Custodie Publică Arad (un post). A fost declarată admisă cu notă aproape maximă. Dar ceva nu a mers bine, așa că Vasile Paulina se întoarce în Teleorman și se înscrie la concursul organizat de DGASPC Teleorman pentru ocuparea unui post de psiholog practicant în cadrul Serviciului de Adopții și Postadopții. În urma selecției dosarelor, Vasile Paulina a fost singura candidată acceptată pentru concurs și, în urma examenului scris, care a avut loc ieri, pe 23 septembrie, aceasta a fost declarată admisă cu nota 6. Urmează, însă, proba orală, pe care această angajată a sistemului o va susține chiar mâine în fața colegilor ei. Iar noi îi urmărim cu interes parcursul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*