liberinteleorman.ro

Mobile Banner

EXCLUSIV! O angajată a DGASPC Teleorman a fost condamnată pentru că a furat ajutoare sociale, dar continuă să lucreze la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman este deja o instituție faimoasă la nivel național, fiind cunocută drept “raiul angajărilor fictive”. Doar că, din păcate, angajările fictive nu constituie partea cea mai gravă a problemelor pe care instituția le are. Vânzările de copii, angajările pe bani, întocmirea de documente false, furtul din banii alocați persoanelor cu handicap – iată adevăratele drame care se desfășoară în spatele ușilor închise ale DGASPC Teleorman. Despre o parte a acestora am relatat în alte ocazii, însă astăzi vă prezentăm în exclusivitate cazul unei angajate a Direcției care a furat din banii alocați de stat unor oameni bolnavi și suferinzi. Chiar dacă pare o poveste desprinsă dintr-un film de groază, speța se regăsește în arhiva Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, mai precis la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Totul s-a întâmplat în anul 2014, iar protagonista este membră a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Teleorman. Numele ei este Daniela Pastramagiu și, în ciuda faptului că a fost condamnată pentru că a furat din ajutorul dat de stat unor persoane vârstnice, ea continuă să lucreze și astăzi la DGASPC, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în cadrul aceluiași serviciu public care i-a permis în anul 2014 să fure din banii unor oameni bolnavi.

Pe data de 25 iulie 2012, Daniela Pastramagiu era angajată, ca și astăzi, în cadrul DGASPC Teleorman, evaluând gradul de handicap al unor persoane adulte. La momentul acela, ea a încheiat un  contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere cu doi bătrâni  din comuna Buzescu. În schimb, aceasta își asuma să le asigure celor doi hrana, vestimentația și menajul pentru tot restul vieții, precum și cheltuielile ocazionate de vreo boală sau pe cele derivate din eventualitatea unei înmormântări.

Bătrâna, Maria R. a decedat pe 1 august 2015, aceasta fiind încadrată în gradul de handicap grav și beneficia de ajutoare sociale furnizate de DGASPC Teleorman, dar și de Primăria Buzescu. Pentru a-și însuși aceste sume de bani, angajata DGASPC  Teleorman, care ajutase și la întocmirea dosarului de handicap al victimei sale prin tot felul de tertipuri (a dus-o pe bătrână să-i facă investigații imagistice în zona capului, deși o mințise că o verifică în zona abdomenului), Daniela Pastramagiu a îndeplinit formalitățile pentru deschiderea unui cont bancar. Aferent acestuia, a solicitat și un card, pe numele bătrânei, în care să fie virate ajutoarele sociale, de la Primăria Buzescu și de la DGASPC Teleorman. Totul s-a întâmplat fără ca bătrâna să aibă cunoștință despre demersurile făcute de cea care o mințea că o ajută.

Pe data de 30 aprilie 2014, angajata DGASPC Teleorman s-a prezentat la Agenția Alexandria a Reiffeisen Bank, contactând un ofiter de cont și solicitând de la acesta deschiderea unui cont de card pe numele bătrânei Maria R., precizând că aceasta nu era transportabilă la momentul acela. În consecință, angajatul băncii  a pus la dispoziția Danielei Pastramagiu formularele necesare pentru deschiderea contului și i-a eliberat un card bancar. Semnătura beneficiarei reale a fost înlocuită cu semnătura angajatei DGASPC Teleorman. După obținerea cardului bancar, în perioada 11 iulie 2014 – 29 septembrie 2014, fără drept și fără știrea beneficiarului real, Daniela Pastramagiu a folosit cardul la bancomat, efectuând un număr de 14 extrageri.

Cazul a ajuns, în cele din urmă, pe masa procurorilor și apoi la instanță, constatându-se falsul în înscrisuri și operațiunile financiare frauduloase, fiind, deci, condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni financiare în mod fraudulos, de acces ilegal la un sistem informatic și  de fals sub semnătură privată.

Aceasta a fost condamnată la doi ani cu suspendare, pentru că Daniela Pastramagiu și-a recunoscut fapta, și trei ani de interzicere a drepturilor. În ciuda acestui fapt, nimeni din DGASPC Teleorman nu-și amintește ca Daniela Pastramagiu să fi încetat vreodată să lucreze în instituție, în perioada condamnării sale.

Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, este proaspăt numit în funcție și a cerut un timp să afle dacă instituția a ținut-o departe de potențialele victime pe această angajată. Colegii spun, însă, că nu au cunoștință despre vreo pauză în activitatea ei profesională. Totuși, există indicii că șefa Danielei Pastramagiu a știut că subordonata ei a fost condamnată din 2015 până în 2017, însă asta n-a împiedicat-o să o țină sub tutela ei pe cea care fură ajutoarele oamenilor bolnavi. Mai mult, nici colegii și nici directorul actual nu au auzit vreodată despre condamnarea Danielei Pastramagiu. Cu alte cuvinte, instituția nu a reacționat în niciun fel cu privire la această situație extrem de gravă și simplul fapt că în prezent această persoană care a furat din ajutorul social al unei persoane bolnave continuă să evalueze alte persoane cu handicap, având tot timpul posibilitatea de a mai profita de pe urma vreuneia dintre ele este absolut incredibil. Deși ne-am învățat până acum cu faptul că unde se termină logica… începe Teleormanul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

INTERVIU VIDEO Aurel Fierăscu: „Teleormanul nu este moșia PSD, este o parte din România!”

Următorul articol

Finul lui Dragnea minte ca un „profesor de istorie”, cu mâinile în buzunare, la Înalta Curte

Cele mai recente articole de Actualitatea politică