EXCLUSIV! Liviu Dragnea e cetățean de onoare și într-un oraș din Satu Mare, iar primăria refuză retragerea titlului!

în Dezvăluiri

Liviu Dragnea nu e doar cetățean de onoare al orașelor și comunelor din Teleorman, ci și al unor localități foarte îndepărtate. De pildă, din anul 2014 el este cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș din Satu Mare, grație bunelor relații dintre acesta și primarul orașului respectiv, Aurelia Fedorca. La fel ca în Teleorman, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea, niște consilieri locali PNL au solicitat retragerea acestei titulaturi. Și, la fel ca în Teleorman, Primăria orașului Negrești-Oaș refuză acest lucru. Motivul? Consilierii locali nu ar fi atașat solicitării și sentința prin care Dragnea e condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, împreună cu motivarea instanței.

Potrivit consilierului local PNL care a inițiat totul, modul în care primăria din Negrești-Oaș refuză să retragă titlul de cetățean de onoare acordat unui condamnat aflat în timpul exercitării pedepsei este un abuz greu de imaginat. În declarația acordată ziarului Liber în Teleorman, aceasta susține că: „Nu ne așteptam la o asemenea atitudine. Trebuie să vă spun că Liviu Dragnea e cetățean de onoare doar pe fondul relațiilor apropiate cu primărița noastră, nu pentru că ar fi făcut vreo chestiune de onoare pentru comunitatea noastră. Suntem puțini consilieri locali care cerem acest lucru, pentru că primăria e roșie și uite așa se repetă povestea din Teleorman și la Satu Mare.”

Potrivit documentului primit din partea primăriei din Negrești-Oaș, detaliile dosarului de pe portalul Inaltei Curți de Casație și Justiție nu sunt suficiente pentru retragerea acestui titlu de onoare al lui Dragnea.

Referitor la adresa depusă la Primăria Orașului Negrești-Oaș, prin care ne solicitați elaborarea unui proiect de hotărâre privind retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului acordat domnului Dragnea Liviu Nicolae, prin prezenta vă comunicăm faptul că documentele anexate la adresă, respectiv detalii dosar de pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție nu sunt documentele necesare pentru retragerea titlului…. (….) Să ne prezentați sentințe judecătorești definitive și irevocabile pronunțate în dosarele respective.”, se arată în răspunsul primăriei Negrești-Oaș la solicitarea consilierilor locali PNL.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*