EXCLUSIV! Ghidul pesedistului ieșit la strâns de semnături. Membrii PSD sunt învățați să spună „Bună ziua” și „Mulțumesc”, înainte să amenințe cu tăierea pensiilor și salariilor…

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Ziarul Liber în Teleorman a intrat în posesia unui Ghid de semnături pentru susținerea Pactului Național. Acest ghid este oferit de către PSD membrilor care pleacă în teren să strângă semnăturile și cuprinde indicații cu privire la modul în care pesedistul trebuie să se comporte, dar și cum trebuie să se îmbrace, să vorbească și să salute. Singurul lucru care lipsește din Ghid e numai acela că reprezentanților partidului nu li se mai spune și cât de des pot să respire sau cum să stea în echilibru când merg. În rest, au variante de răspuns la orice întrebare posibilă, dar și amenințări voalate, legate de faptul că alte partide care ar veni la guvernare ar lua în mod obligatoriu măsura tăierii salariilor și pensiilor. Asta nu ne surprinde absolut deloc, în condițiile în care mai multe persoane ni s-au plâns în ultima perioadă că angajați ai primăriilor din județ merg din casă în casă pentru a-i speria pe oameni că, dacă n-o votează pe Dăncilă, vor pierde banii din pensii și salarii.

Dar să revenim la Ghid! În documentul oferit reprezentanților partidului, aceștia sunt învățați până și cum se folosesc formulele de politețe și care sunt acestea. „Bună ziua”, „Mulțumesc”, „Vă rog” sunt cele trei exemple pe care pesedistul plecat la strâns de semnături le primește de la șefii de partid. Apoi, el trebuie să fie și îmbrăcat adecvat, cu elemente branduite PSD la purtător (pixuri, tricouri, șepci, veste). În plus, se recomandă utilizarea unei atitudini politicoase „chiar și cu cei care au un comportament mai agresiv.”

Pentru că nu pot gândi de unii singuri, pesediștilor li se pune la dispoziție și un discurs, care începe, evident, cu „Bună ziua!”. Urmează laudele deșănțate la adresa Vioricăi Dăncilă și totul se încheie prin evidențierea faptului că „alte partide” nu au înțeles nici acum ce este important pentru români. Și, nu în ultimul rând, ghidul cuprinde și amenințarea fundamentală care trebuie folosită pentru a convinge populația să voteze cu Viorica Dăncilă: tăierea pensiilor și salariilor. De altfel, din informațiile noastre, pesediști angajați în instituțiile publice din Teleorman pleacă pe teren în timpul programului de lucru și sperie oamenii că un vot împotriva lui Dăncilă e un vot pentru tăierea veniturilor grație cărora ei supraviețuiesc.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*