liberinteleorman.ro

EXCLUSIV! Din culisele „studiului sociologic” care l-a condamnat pe Dragnea: mărturisiri șocante și conștiințe deviante

Carmen Dumitrescu

Când se referă la cea de-a doua condamnare a lui, Liviu Dragnea spune aproape obsesiv că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a făcut în baza unui „studiu sociologic”. De aceea, considerăm că e interesant să citim rechizitoriul aferent dosarului și să identificăm datele așa zisului studiu sociologic, astfel încât să ne facem o părere avizată. Un prim element al „studiului sociologic” este acela că Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman este organizată și funcționează ca serviciu public de interes județean, în subordinea Consiliului Județean Teleorman. La conducerea Consiliului Județean Teleorman, în intervalul desfășurării faptelor despre care vom relata, era Liviu Dragnea. Deci tot ce se întâmpla în acea perioadă în instituția subordonată era responsabilitatea lui Liviu Dragnea.

Un al doilea element al „studiului sociologic ” este acela că în perioada derulării faptelor despre care vom relata, Liviu Dragnea era președinte al PSD Teleorman, deci tot ce se întâmpla la PSD Teleorman era în responsabilitatea lui Liviu Dragnea. După ce am înțeles aceste două elemente, putem merge direct către fapte. Care sunt trei la număr: a determinat-o pe Anisa Stoica să se angajeze și să fie remunerată de DGASPC Teleorman, în timp ce aceasta urma să lucreze pentru PSD, a contribuit, prin influența pe care o avea ca Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu să fie menținute în funcțiile din cadrul DGASPC și a determinat-o pe Floarea Alesu, director al DGASPC să își încalce atribuțiile de serviciu.

Anisa Stoica a fost foarte clară în această privință: „Sunt de profesie ziarist și începând cu primăvara  anului 2006, mi-am desfășurat activitatea efectiv în cadrul organizației PSD Teleorman, mai exact în biroul de presă al acestei organizații politice. Nu cunosc motivul pentru care s-a ajuns la această soluție, însă datorită faptului că nu am putut fi remunerată de la organizația politică, președintele organizației județene din acea perioadă, Liviu Dragnea, care deținea și funcția de președinte al CJ Teleorman a luat hotărârea ca pentru o perioadă să fiu angajată la DGASPC Teleorman, eu continuănd să-mi desfășor activitatea în cadrul biroului de presă al PSD Teleorman până în iarna lui 2010. La un moment dat, președintele organizației PSD Teleorman, Liviu Dragnea, m-a întrebat dacă situația mea a fost rezolvată în vreun fel, în sensul dacă s-a găsit vreo formă de angajare pentru mine, iar acesta mi-a spus să merg la DGASPC Teleorman, pentru a fi angajată. Persoana care a luat această decizie și a găsit această formulă care nu a fost cea mai fericită a fost Liviu Dragnea, care și-a asumat această decizie.”

În privința Floarei Alesu, director al DGSPC și om de încredere al lui Liviu Dragnea, aceasta a declarat în fața procurorilor chestiuni esențiale pentru realizarea „studiului sociologic”. Iată: „Miloș Rodica mi-a spus că Botorogeanu Adriana fusese angajată de Marineci Ionel (fost director al DGASPC), iar în ceea ce o privește pe Anisa Stoica, Rodica Miloș mi-a spus că ea a angajat-o pe această fată în perioada în care a deținut funcția de director general interimar și că Liviu Dragnea i-a cerut acest lucru. Liviu Dragnea mi-a confirmat că avea cunoștință despre această situație și mi-a cerut să le mențin în funcțiile deținute la DGASPC pe cele două și, respectiv, să tolerez în continuare acea situație. În anul 2009, după ce am constatat că situația privitoare la cele două angajate s-a menținut, am mers din nou la președintele CJ Teleorman și l-am informat. Atunci mi-a cerut să înființez un nou serviciu, în care soția sa, Bombonica Dragnea, să poată fi șef.”

Prinsă la mijloc în acest „studiu sociologic” a fost jurista Jenica Dumitru, care nu prea a avut altă variantă decât să respecte ordinele, deși ele erau ilegale: „La un moment dat, angajații serviciului Contabilitate nu au mai vrut să plătească salarii angajaților serviciului Secretariat, deoarece nu aveau pontaje întocmite de către șeful serviciului, Bombonica Dragnea, deoarece aceasta a considerat că este sub demnitatea ei să întocmească pontaje pentru angajați și să semneze condica de prezență. Având în vedere și faptul că Bombonica Dragnea era soția președintelui de Consiliu Județean și nicio persoană din instituție nu avea curajul să comenteze  ceva legat de persoana acesteia, am fost chemată de Floarea Alesu, care mi-a cerut mie să întocmesc pontajele pentru angajatele Serviciului Secretariat și să le trec ca fiind prezente pe cele două angajate. Menționez că în situația în care nu aș fi executat dispoziția directorului, chiar dacă întocmirea pontajelor nu intra în atribuțiile mele de serviciu, nici șefa de secretariat Bombonica Dragnea nu și-ar fi luat salariul și aș fi fost dată afară în următoarea secundă.”

„Studiul sociologic” este mult mai stufos, însă e bine să ținem minte aceste câteva detalii, înainte de a intra în profunzimea lui.

Va urma…

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fostul director al Eco Sud a devenit administratorul public al județului Teleorman

Următorul articol

Universitatea Alexandria a câştigat al doilea meci pe teren propriu

Cele mai recente articole de Actualitatea politică