liberinteleorman.ro

EXCLUSIV! Deși e în insolvență, S.C. Teldrum SA mai bifează 9 milioane de lei în Teleorman…

Carmen Dumitrescu

După cum se știe deja, compania Teldrum, atribuită de procurori lui Liviu Dragnea, se află în stare de insolvență. Mai mult, chiar în cursul zilei de ieri, 10 octombrie, Înalta Curte a respins cererea lui Liviu Dragnea de a i se ridica sechestrul pus pe avere în dosarul Teldrum. Văzută din exterior, fără a cunoaște aranjamentele care se fac în Teleorman, oamenii ar putea să creadă că lucrurile nu sunt chiar roz pentru compania cea mai profitabilă din Teleorman. Și totuși, când arunci o privire asupra licitațiilor câștigate în județ, începi să vezi situația diferit.

Pentru că, în continuare, Teldrum încheie contracte cu autorități publice din Teleorman pe bani grei. Ultimul contract câștigat este cel cu primăria Bujoreni, unde compania de drumuri va încasa nici mai mult, nici mai puțin de 9.155.360,00 RON. Vorbim despre un proiect de reabilitare a unor drumuri de interes local, derulat prin Programul de Dezvoltare Locală.

Proiectul este descris astfel: „Proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări aferente obiectivului de investiții „MODERNIZARE DRUMURI ÎN COMUNA BUJORENI, JUDEȚUL TELEORMAN”, satele Bujoreni și Prunaru din Comuna Bujoreni. Se vor realiza: – Proiect tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, liste de cantități de lucrări elaborate pe baza articolelor de deviz din Normativele tehnice, estimare de preț la nivel de proiect tehnic, – Documentație pentru obținere avize și acorduri menționate prin certificatul de urbanism, – Documentație tehnică pentru obținerea de autorizație de construire ( D.T.A.C.), – Verificare proiect și Asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului , – Realizarea lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic elaborat în prealabil.”

Contactat să ne spună cine a câștigat licitația în cadrul acestei lucrări de dezvoltare locală, președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, ne-a mărturisit că NU ȘTIE: „Primăria Bujoreni va moderniza drumuri de interes local în comuna Bujoreni, un program pe programul de dezvoltare locală. Dar nu știu dacă în acest moment a început lucrarea acolo. Da, s-a făcut licitație pentru atribuirea lucrării, dar eu nu știu cine a câștigat-o. Licitația s-a finalizat, din ce am discutat cu domnul primar de acolo. Dar știu că nu a finalizat procedura de licitație, nu cred că au început lucrările. Domnul primar trebuie să știe mai multe.”

Nouă ni s-a părut foarte ciudat faptul că Dănuț Cristescu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, se bâlbâia în asemenea fel, așa că am căutat licitația direct la sursă. Unde, fără prea mari emoții, am descoperit compania Teldrum.  Cu alte cuvinte, în pușculițele Teldrum continuă să intre bani serioși și nimeni nu poate face nimic să oprească asta.

Pentru a înțelege cât de corect e ce se întâmplă cu Teldrum, am contactat un avocat care ne-a povestit exact cum funcționează insolvența Teldrum: „Da, poate să încheie contracte în continuare, pentru că este în administrare judiciară. Sunt două tipuri de insolvență: insolvența accelerată, atunci când se vând toate bunurile și nu mai faci absolut nimic și administrarea judiciară când poți lucra normal, ca orice societate, doar că sub supravegherea unui administrator judiciar. Au voie să facă asta.”

În consecință, până și insolvența Teldrum nu poate constitui o veste bună pentru noi. În seif-urile societății intră bani cu nemiluita în mod legal, iar Teldrum bifează contracte după contracte din bani publici, fără niciun fel de impediment.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Universitatea obține un punct pe terenul vicecampioanei României la fotbal feminin

Următorul articol

Festivalul național de literatură ’’Marin Preda’’, la ediția a XVI a

Cele mai recente articole de Actualitatea politică