liberinteleorman.ro

EXCLUSIV. Consultanță juridică de 80.000 lei pentru Primăria Zimnicea în plină pandemie

Primăria Zimnicea și-a câștigat, în timp, celebritatea, dar nu pentru lucrurile pe care ar fi reușit să le realizeze pentru locuitorii orașului, ci pentru achizițiile publice pe care le tot face, demonstrând că banii publici pot deveni prada celor care îi administrează. În Zimnicea, situația îmbolnăvirilor cu noul virus nu este deloc rea. Practic, până acum, la nivelul orașului a fost depistat un singur caz de îmbolnăvire, așa că mari griji în comunitate nu sunt.

Pe de altă parte, spitalul de la Zimnicea se află într-o situație destul de dificilă, de vreme ce cadrele medicale de acolo nu mai primesc bolnavi, pentru că nu au echipamente și se tem de contaminare.

Spitalul din Zimnicea

Oameni din cadrul ambulanței teleormănene susțin că la Zimnicea nu se mai fac internări de ceva vreme, iar bolnavii cronici sunt trimiși acasă. În timp ce tot acest coșmar se desfășoară, Primăria Zimnicea are cu totul alte preocupări. De exemplu, să cheltuie 80.000 lei pentru servicii de consultanță juridică. Din bani publici.

Practic, pe data de 06 mai, Primăria Zimnicea bătea palma cu o Societate Civilă Profesională de Avocați din București pentru asigurarea de servicii de consultanți și reprezentare juridică în achiziții publice și corecții financiare. Vorbim, practic, despre asistență juridică în planificarea și derularea procedurilor de atribuire (inclusiv a achizițiilor directe), dar și despre consultanță și asistență în domeniul achizițiilor publice în derularea sau modificarea contractelor de achiziții publice.

De asemenea, vorbim aici și despre reprezentare juridică în vederea anulării corecțiilor financiare aplicate în proiectele finanțate din fonduri europene.

Casa de avocatură „Ceparu și Irimia” ne-a lovit parcă în moalele capului încă de la motto: „Noi interpretăm legea în favoarea dumneavoastră”. Practic, noi deducem încă din start că nu e relevant dacă respecți sau nu legea, ci e relevant cum o interpretează avocații. Tocmai această atitudine a făcut ca în 2017, casa de avocatură să fie lider pe segmentul de achiziții publice în România.

În timp ce sistemul medical al orașului e la pământ, lucru confirmat atât de bolnavi, cât și de cadrele medicale, primăria e preocupată să se apere de consecințele nerespectării normativelor europene în procesul de accesare a banilor externi. Și, ca atare, e dispusă să plătească o casă de avocatură în acest sens cu peste 16.500 de euro.

Desigur, firma de avocatura i-ar putea servi chiar și primarului Petrică Pîrvu, după ce s-a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea pentru înmormântarea cu alai organizată de el în plină stare de urgență.

Așa că plata unor avocați în plină pandemie cu bani publici n-are cum să-i facă rău primarului de la Zimnicea. Despre orașul Zimnicea nu are rost să mai discutăm, pentru că orașul, cu sau fără reprezentare juridică, rămâne unul dintre cele mai sărace din întreaga țară… Dar important e ca primarului să-i fie bine.

Acest articol este proprietatea Liber în Teleorman.ro și Presshub.ro este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Advertisement

1 Comment

  1. Felicitări dnă Dumitrescu pt faptul că demascați și scoateți la iveală toate mârlăniile pe care le face Petre Pârvu! Zimnicea era odată un oraș plin de lume. Vedeai seara tineri în grupuri, terasele pline, atât ziua cât și seara. Acum bate vântul, vb aceea; și nu că e pandemie ci așa e de prin 2010 încoace. După ora 19:00 iarna dar de la o vreme și vara nu mai vezi decât cățiva tineri sau bețivi răsleți pe stradă. Petre Pârvu e un om mediocru, atât dpdvd intelectual ci și profesional. Capacitățile mentale ale sale sunt mărginite dar școala vieții o are. Dacă n-o avea nu ajungea primar. Îmi pare rău de acel oraș care de la an la an devine tot mai pustiu. Orașul celor tot mai puțini…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

În Teleorman au fost efectuate doar 140 de teste pentru COVID-19

Următorul articol

COVID-19 în Teleorman: testări puține, îmbolnăviri nesemnificative și vindecări naturale

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss