liberinteleorman.ro

EXCLUSIV! Consilierii locali ai Alexandriei bagă sute de mii de lei în biserici, în plină campanie electorală!

31 octombrie 2019

Bisericile sunt în campania electorală cu adevărat binecuvântate. Dar nu de Dumnezeu, ci de factorul politic, care are grijă să nu se opună niciunei cerințe financiare exprimate de preoți. Pentru că nimeni nu e mai conștient decât politicianul că preotul este cel mai bun agent electoral. Așa că în Consiliul Local Alexandria s-a stabilit, aproape în unanimitate (pentru că unui consilier liberal i-a fost rușine de situație și a ieșit din sală, ca să nu voteze așa ceva) că bisericile din oraș trebuie să primească toți banii pe care îi visează.

Vorbim despre opt lăcașuri de cult, adventiste, baptiste și creștine, care vor primi în perioada aceasta bani din taxele și impozitele noastre. Este vorba despre Biserica Creștină Adventistă de Ziua a Șaptea Alexandria nr. 1, Biserica Creștină Baptistă „Emanuel”, Parohia Sfantul Ierarh Grigore Teologul, Parohia „Sfântul Nicolae”, pentru Parohia „Sf. Cuvioasa Parascheva” , Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena, Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și despre Parohia „Sfântul Alexandru”.

Acestea primesc sume cuprinse între 150 mii lei, cum este cazul Parohiei „Sfinții Petru și Pavel” și 20 mii lei, precum Biserica Baptistă „Emanuel”. Sumele sunt destinate efectuării unor lucrări de reparație, izolație termică, achiziționării de parchet, realizării de alei și pavaje sau chiar de construire a unor anexe.

Alocarea sumelor se face de la Capitolul 67.02 „Cultură, recreere și religie” până la sfârșitul anului 2019. Chiar și consilierii liberali au votat aceste proiecte de hotărâre, cu excepția lui Florin Titirișcă, care și-a făcut de lucru și a ieșit din sală. Motivul pentru care au votat chiar și liberalii pentru donarea de bani publici către biserici într-un oraș cu străzi neasfaltate și cu zeci de oameni care nu au apă curentă, a fost acela că „vine campania electorală și n-am vrea să se supere nimeni”. Cu alte cuvinte, decât să-l superi pe preot, mai bine-i dai tot ce-ți cere. Că doar nu dai din buzunarul tău, nu?

Advertisement

1 Comment

  1. Sa dai in biserica a devinit o moda de prost gust, este ca si cum am lovi in bunul simt pentru ca ne tine sa nu furam, sa nu ucidem, sa nu curvim ect

    Oricum ca si concluzie sa te ei pentru cateva sute mii de lei dati totusi unor instututii de cult pe cand alti toaca milioane cu stadione, echipe de miri ce „sporturi’ ca sa nu mai vorbim de asfaltari si alte acestea ,asta nu arata decat a ipocrizie si lipsa de respect pentru adevar

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

VIDEO. Prins în combinații, primarul Alexandriei cheamă procurorii: „Nu înțeleg, domnule! Să vină DNA-ul! Numai de la ei înțeleg!”

Următorul articol

O polițistă din Teleorman, informator pentru o rețea de proxeneți!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică