liberinteleorman.ro

EXCLUSIV! Alte 46 milioane de lei pentru Tel Drum de la Consiliul Județean Teleorman

10 decembrie 2019

Bani fără număr se scurg din bugetul județului Teleorman către compania controlată din umbră de Liviu Dragnea. Companie care numai pe hârtie e în insolvență, pentru că în practică face mai mulți bani decât oricare alt agent economic din zona sudică a țării. De altfel, Tel Drum rămâne în topul companiilor de succes ale județului Teleorman, deși se află în stare de insolvență și este trimisă în judecată pentru fraude cu bani europeni.

Mai mult decât atât, la DNA se anchetează în prezent situația acestei companii presupuse a aparține, în realitate, deținutului Liviu Dragnea, acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și care, cu sprijinul Tel Drum, ar fi contribuit la realizarea unor operațiuni de evaziune fiscală în formă continuată și abuz în serviciu. Cu toate aceste probleme, societatea continuă să funcționeze excepțional de profitabil. Iar o dovadă în acest sens este contractul încheiat la sfârșitul lunii trecute între Tel Drum și Consiliul Județean Teleorman. Un contract în valoare de 46,506,452 lei! Din banii noștri… Contractul se și reflectă în variația valorică a încasărilor Tel Drum pe anul în curs, un an care a fost într-adevăr mai slab, și se poate vedea un contract de peste 5 milioane de lei bifat în luna aprilie cu o comună din județul Olt, dar care se încheie în glorie cu acești bani din Teleorman, județ care nu uita niciodată firmele care l-au făcut celebru, chiar și în sens negativ.

Contractul impune celor de la Tel Drum „condiția” de a primi o grămadă de bani pentru un contract de întreținere curentă și periodică pe timp de vară a drumurilor județene Lot1 Zona nr.1 VEST și Lot2 Zona nr.2 EST. Achiziția Consiliului Județean Teleorman are drept scop asigurarea întreținerii drumurilor județene pe timpul verii în perioada 2018 – 2022. El vine în continuarea unui contract similar, publicat pe site-ul Consiliului Județean Teleorman în luna mai a anului 2018. Noua procedură este câștigată de Tel Drum la finalul lunii trecute, pe data de 25 noiembrie.

În ciuda faptului că licitația presupunea niște condiții în care Tel Drum nu prea se încadra, ca societate comercială aflată în insolvență și trimisă în judecată pentru fraude din bani europeni, se pare că pentru autoritatea județeană n-a fost nicio problemă să bată palma pe bani frumoși cu această companie de suflet a PSD Teleorman.

Mai mult, trebuie să ne amintim că Tel Drum nu încheie contracte multianuale doar pentru întreținerea drumurilor pe timp de vară, pentru că aceeași firmă de casă a PSD Teleorman este vedeta licitațiilor care vizează întreținerea drumurilor din județ și pe timp de iarnă.

Cu niște ani în urmă, Curtea de Conturi întocmea un raport financiar privind auditul efectuat asupra contului anual de execuție bugetară pe anul 2012 al județului Teleorman, fiind emisă și o decizie, prin care se dispunea ca măsură recuperarea unui prejudiciu cauzat județului de firma Tel Drum, prejudiciu estimat la 480.007 lei. Această pierdere din bugetul județului fusese cauzată de “cheltuieli cu amortismentul incluse în mod nejustificat în tariful decontat pentru lucrările executate în lunile ianuarie-martie 2012, în baza contractului subsecvent 71/2011”. Este vorba despre contractul “Lucrări și servicii de întreținere multianuală iarnă și vară 2009- 2012, pentru drumurile județene”, semnat între Consiliul Județean Teleorman, condus la acea vreme de Liviu Dragnea, și societatea atribuită de procurori tot lui, și anume Tel Drum. Asta nu a împiedicat Consiliul Județean Teleorman să bată palma pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă tot cu Teldrum, contractul fiind chiar și astăzi valabil. În plus, pentru aceste servicii, în conturile Tel Drum intră bani cu nemiluita, chiar dacă de multe ori serviciile sunt stipulate doar pe hârtie și tot așa sunt și efectuate. Nu cu utilajele, ci din pix.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Primăria Alexandria nu renunță la băutură: 500 de sticle de vin spumant vor fi cumpărate din bani publici pentru sărbători

Următorul articol

Florinel Dumitrescu pleacă de la Prefectură. În locul lui vine Liviu Dumitrașcu

Cele mai recente articole de Actualitatea politică