Examinatorii viitoarei secretare de la Colegiul ”Anastasescu” au dat bir cu fugiții

în Actualitate/Educatie/Învățământ/Politica altfel

Monica Vasilescu

Colegiul national AnastasescuLa Colegiul Național ”Anastasescu” din Roșiorii de Vede a rămas disponibil un post de secretară, care trebuia ocupat prin concurs în ziua de 4 martie. Spunem trebuia, pentru că acesta nu s-a mai ținut, deoarece persoanele desemnate să facă parte din comisia de examinare nu s-au mai prezentat. Motivul? Apariția în presă a unui articol care suspecta că postul liber ar urma să fie destinat unei persoane anume. Ziarul Liber în Teleorman a relatat mesajul unui cititor care afirma că are informații cu referire la ”aranjarea” concursului în așa fel încât câștigătoare să fie actuala bibliotecară a liceului, Daniela Delcescu.

”Tot orașul știe că acest post, deși este scos la concurs public și deschis, este destinat unei anumite persoane care a dispus de o “super pilă” undeva prin inspectoratul învățământului Teleorman, instituție care nu are nimic de-a face cu angajările personalului auxiliar în școli… cel puțin teoretic! Cu alte cuvinte, deși concursul se va ține 4 martie, cei din interiorul Colegiului Anastasescu, dar nu numai, știu că o notă foarte mare va lua Daniela Delcescu și se va angaja pe postul de secretară. Menționez că este nepoata actualei secretare. Deși informația a fost scoasă pe site-ul posturi.gov.ro, dacă te duceai să îți depui dosarul, doamna secretară de la liceu, însărcinată cu primirea dosarelor, cu greu recunoștea că un post din cadrul liceului în care lucrează era scos la concurs, ba mai mult, actuala secretară, cu un tupeu inimaginabil, te poftea afară pe motiv că “este o aberație, nu este niciun concurs”, ne-a scris un cititor înainte de organizarea concursului.

Nu știm dacă intuiția cititorului nostru a dat roade și dacă examinatorii din comisie au dat bir cu fugiții de teamă sau din alte motive, cert este că la conducerea Colegiului Național ”Anastasescu” este liniște. În repetatele încercări de a lua legătura cu directorul Șeban Răceanu, ne-am lovit de ”interfața” acestuia, o doamnă care ne-a spus ba că șeful se află la ore, ba că nu este în instituție, apoi nu a mai răspuns deloc. Noi, totuși, urmărim subiectul în continuare, fiindcă tăcerea spune mai mult decât o declarație pe care o doream de la conducerea unui dintre cele mai bune licee din Teleorman.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*