liberinteleorman.ro

Evaziune fiscală de 150 de milioane euro la porcinele lui Dragnea?!

13 octombrie 2018

Monica Vasilescu

Acuzații grave a adus, seara trecută, într-o emisiune TV, Cozmin Guşă. El a vorbit la Realitatea despre o posibilă evaziune fiscală de aproximativ 150 de milioane de EURO, realizată prin intermediul fiului liderului PSD, Valentin Dragnea. Transferul banilor ar fi fost realizat pe filiera interpușilor de la Teldrum și alte firme satelit (Gransiloz, Zooveg, Nutrelo, Ludykon, etc.)

Până ce dezvăluirile lui Gușă vor fi anchetate de procurori și confirmate de judecători, amintim că la Salcia se petrec schimbări de personal. Mai mulți salariați au fost angajați la altă firmă, care i-a preluat de la Salcia SA, după ce au fost puși să-și dea demisiile de la fermă. Potrivit unor surse, Nutrelo i-a angajat pe ”demisionari”.

Societatea Comercială ROMCIP – S.A., înființată în anul 1991, în comuna Salcia, avea ca asociat majoritar firma LUDIKON SYSTEM – S.R.L., deținând 99,84% din capitalul social. Ea este reprezentată legal de același personaj interesant – Dragne Ilie Liviu, asociat cu un procent din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM și, până de curând, Dragnea Valentin-Ștefan, asociat care avea un procent de 90% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L. Pe lângă toate aceste încrengături, pe când era șeful firmei, Valentin Ștefan Dragnea a decis ca ferma Salcia să aibă acțiuni la purtător, nu acțiuni nominative.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

„Comportamentul ciudat” al unei învățătoare din Teleorman îi determină pe părinți să-și mute copiii la alte școli: „De multe ori se încuia în clasă, au sărit și copii pe geam atunci…”

Următorul articol

Altă notă de plată la Consiliul Județean Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate