liberinteleorman.ro

Europa, casa noastrǎ

18 mai 2015

europaDacă în acest an şcolar aţi desfăşurat activităţi educative pe tematici europene, profesor Iorga Monica, de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle, vă recomandă să vă înscrieţi şi să participaţi la Campania “Europa, casa noastră“ – Oportunitate pentru elevi şi cadre didactice de a afla mai multe despre Europa.

Aflată la cea de- a 5-a ediţie, “Europa, casa noastră “reprezintă o campanie de informare şi comunicare anuală organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Aceasta îşi propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istorie, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi să le ofere tinerilor informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia, de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, implicarea în proiecte comunitare).

Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România şi se desfăşoară pe mai multe secţiuni: realizarea unor activităţi pe teme europene, înfiinţare şi derulare de activităţi în “Club Europa, casa noastră” (pentru clasele I-VIII), concursul Lider European (pentru licee).

Accesând portalul campaniei www.europacasanoastra.ro, veţi descoperi resurse educaţionale, link-uri utile, interesante despre Uniunea Europeană, procesul de integrare europeană, vă puteţi îmbogăţi sau testa cunoştinţele despre istoria, geografia, cultura şi civilizaţia europeană, prin aplicaţiile şi jocurile interactive. Mai mult, participând la această campanie, care se întinde până în luna iulie 2015, veţi primi diplome din partea Comisiei Europene sau puteţi avea şansa să fiţi beneficiarii unor premii în bani sau excursii la Bruxelles.

Menţionăm că la ediţia din anul şcolar trecut, mai multe şcoli teleormănene au fost premiate în cadrul campaniei, beneficiind de excursii la Bruxelles şi premii în bani. Este vorba de elevii Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”, coordonaţi de profesor Eliza Sotirescu, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Videle, profesor Monica Iorga, Şcoala Gimnazială Măldăeni, profesor Rădiţa Bucică.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Fanfara militară a trecut pe la Alexandria

Următorul articol

Satiră – Nițulescu & Barbu

Cele mai recente articole de Educatie