Eugen Pîrvulescu: “ Groparii PNL-ului au fost mereu la vedere, având grijă să arunce în dreapta şi-n stânga cu zvonuri care nu vorbeau despre mine, ci despre ei”

în Actualitatea politică

eugen pirvulescuCarmen Dumitrescu

În ultima vreme, Eugen Pîrvulescu îşi asumă fiecare provocare electorală a PNL-ului. Motivul? Liberalul a demonstrat în trecutele alegeri că are capacitatea de a mobiliza electorat, chiar dacă experienţa lui politică e încă discutabilă, astfel că încrederea şefului organizaţiei în potenţialul lui Pîrvulescu de a obţine rezultate în Teleorman s-a concretizat prin desemnarea acestuia drept şef de campanie în alegerile prezidenţiale din această toamnă. Cu toate acestea, Pîrvulescu declanşează discuţii dintre cele mai febrile în interiorul PNL, dar şi în afara partidului, ascensiunea lui rapidă fiind un motiv suficient de dispută în partid, dar şi un nod în papură, din punctul de vedere al adversarilor. În calitatea sa de şef de campanie, Pîrvulescu a decis, însă, să mizeze pe cartea diplomaţiei şi să încerce să ducă electoratul la urne printr-un mesaj echilibrat şi uşor de înţeles.

R. Vă place postura de şef de campanie?

E.P. Nu cred că aşa s-ar pune problema. Pentru că nu despre asta e vorba. N-am tras cu dinţii pentru a ajunge în această situaţie. Dar ce pot eu să vă spun e că postura mă avantajează, din simplul motiv că sunt un bun organizator şi acesta e un lucru pe care puţini îl pot nega, mai ales dacă au lucrat cu mine şi mă cunosc suficient ca să nu aplece urechea la zvonuri şi poveşti maliţioase. Poate că tocmai această calitate a mea, de bun organizator, m-a recomandat să ocup şi cu prilejul acestor alegeri, rolul de a pregăti şi de a mă implica, dintr-o postură atât de vizibilă, în această campanie.

R. Cât îl mai “săpaţi” pe Almăjanu?

Uite, asta e o poveste care m-a amuzat până la lacrimi! Pentru că groparii PNL-ului au fost mereu la vedere, având grijă să arunce în dreapta şi-n stânga cu zvonuri care nu vorbeau despre mine, ci despre ei. Dacă ei au fost în stare să-şi sape partidul, atunci îşi imaginează că oricine ar face-o. De aceea, nici nu vreau să dau foarte multe explicaţii pe marginea unei aberaţii. Cine mai are îndoieli cu privire la loialitatea mea pentru PNL să se uite doar la cât de mult am muncit pentru ca acest partid să se reafirme pe scena politică. Şi aici pun punct acestor conspiraţii, care nici măcar n-au fost gândite bine.

R. Faptul că sunteţi adventist poate fi o bilă neagră pentru activitatea politică?

Şi asta e o chestiune cu totul şi cu totul amuzantă. Dar, în acelaşi timp, e de prost gust. Când ajungi să ataci un om pentru convingerile lui religioase, pe chestiuni care îi pot leza viaţa particulară înseamnă că n-ai prea multe clase şi nici prea multe lecţii de religie înţelese. Aşa că degeaba eşti ortodox. Pentru mine, nu e rău… Nu e rău deloc… Păi, dacă n-ai instrumente să ataci un om pe plan profesional, treci la poveşti de prost gust. Fiecare face cât poate. Iar eu rămân adventist şi politician în aceeaşi măsură, pentru că vorbim de două ipostaze ale mele care nu se leagă una de alta, oricât şi-ar dori unii să caute noduri în papură…

R. Câştigaţi alegerile prezidenţiale?

Eu cred că Johannis va câştiga aceste alegeri. Iar noi vom face tot posibilul pentru ca asta să se întâmple.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*