liberinteleorman.ro

Eu pe cine votez? – Ervin Zelch – un preot pentru profanii din Alexandria

9 martie 2016

ZelchCarmen Dumitrescu

În perioada care urmează, mulți ne vor solicita încrederea. Dar, înainte de a le-o acorda și de a le permite accesul liber la banul public, ar trebui să știm exact cu cine avem de-a face. Nu de alta, dar să nu ne mai trezim cu agenți de pază turmentați și taximetriști cu vocația răspunderii în funcții la care noi nici nu visăm. Așa că, în edițiile care vor urma, ziarul Liber în Teleorman vă va prezenta candidații partidelor la principalele funcții administrative din orașul și județul dumneavoastră, în speranța că veți ștampila buletinul de vot în perfectă cunoștință de cauză.

N-am înțeles nici noi cum a ajuns un fost preot candidat la Primăria Alexandria. Nu de alta, dar cine a dorit Împărăția Cerurilor nu vrea să împărățească printre profani. Totuși, candidatul PMP la cel mai înalt scaun administrativ al reședinței de județ pare a avea destule argumente în acest sens. Se pare că pentru Ervin Zelch, totul a început atunci când, fiind preot la Catedrala Alexandria, a descoperit că prin biserică se practică din plin propaganda electorală. Și atunci a luat decizia de a pleca din sânul vieții bisericești și de a încerca să schimbe lucrurile prin… politică. Partidul Mișcarea Populară i s-a părut a fi o variantă demnă de a fi luată în calcul, pentru că un om tânăr și fără experiență politică nu avea șansa de a se afirma rapid într-unul dintre partidele mari. Și se pare că a găsit barca potrivită, pentru că Adrian Florescu l-a creditat imediat și i-a oferit și șansa de a-și încerca norocul la Primăria Alexandria. Nu știm în ce măsură crede Ervin Zelch că va reuși să convingă alexăndrenii, dar în mod clar pentru el această campanie electorală va constitui un mod de a câștiga experiență și notorietate la nivelul reședinței de județ. Noi credem că știe și el că șansele reale la fotoliul administrativ țintit nu-i aparțin decât lui Victor Drăgușin, dar pentru un tânăr care s-a dezbrăcat de haina preoției, experiența competiției electorale poate însemna destul de mult. Evident, Zelch nu va merge pe varianta unei campanii agresive, optând pentru o confruntare decentă, încărcată de pilde biblice, probabil. Oricum ar fi, alexăndrenilor nu le va prinde chiar rău să vadă și niște candidați fără un trecut politic la activ, căci poate așa vor înțelege că politica se poate face și altfel decât din interes personal. Partea care îi va pune puțin în dificultate pe adversarii lui Zelch este aceea că la Teologie se învață și oratoria, așa că am putea avea surpriza unui candidat care să știe să scrie și să vorbească în mod natural. Dar nu dorim să facem presupuneri în avans, așa că așteptăm cu interes o competiție electorală între un inginer, un afacerist, un preot și un profesor. Sperând, evident, că va câștiga preotul, de dragul profanilor care n-au mai văzut decență în alegeri de după Revoluție. Și știind că asta nu se va întâmpla niciodată…

Advertisement

2 Comments

  1. Tot Rosioriul striga!!!!Berechet, Berchet, Berchet!!!!Primar, Primar, Primar!sa crape betivul Duska si puscariasul Fierarescu, de gat cu cretinul Nutza!

  2. La Teologie ,oratoria se invata odata, se numea omiletica,dar de cand cu locurile la taxa unde licentiatii nu citesc nici Biblia, ma indoiesc ca va avea prestatia asteptata. Dar e bine ,daca ia doi consilieri ,poate negocia alegerea viceprimarului si o pune si el de un magazin prin oras.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tiberiu Neamu a adus iluzia apei la Viișoara

Următorul articol

Încă un termen în dosarul Fraților Râciu

Cele mai recente articole de Actualitatea politică