Eu pe cine votez? – Adrian Carabet joacă militărește la Videle

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

carabetÎn perioada care urmează, mulți ne vor solicita încrederea. Dar, înainte de a le-o acorda și de a le permite accesul liber la banul public, ar trebui să știm exact cu cine avem de-a face. Nu de alta, dar să nu ne mai trezim cu agenți de pază turmentați și taximetriști cu vocația răspunderii în funcții la care noi nici nu visăm. Așa că, în edițiile care vor urma, ziarul Liber în Teleorman vă va prezenta candidații partidelor la principalele funcții administrative din orașul și județul dumneavoastră, în speranța că veți ștampila buletinul de vot în perfectă cunoștință de cauză.

Perioada electorală își intră în drepturi și, odată cu ea, se întețesc luptele între mulți ”neica nimeni” ahtiați după putere. Pe la sate și pe la orașe, cetățenii sunt deja asaltați cu promisiuni și mângâiați cu pachete sociale, din inima largă a unora care mizează pe faptul că în politică s-a reușit întotdeauna pe seama celor mai slabi de înger și de buzunar. Probabil că așa consideră și Adrian Carabet, un domn de la Videle, a cărui tinerețe nu pare să garanteze că nu este atins de metehne consacrate. Pentru că el, Carabet, își fundamentează țelul pe prostia omenească. Și pe coordonarea precisă a ițelor pe care i le ține, militărește, cineva din umbră. Nu spunem cine.

El s-a remarcat recent, prezentându-se public drept vicepreședinte al Fundației ”Din suflet pentru suflet”, activitate care nu-i satisface toate orgoliile că, știm cu toții, pentru a fi un om de succes este necesar să intri și în politică. Așa că, de puțină vreme, misteriosul personaj, cunoscut mai mult de amărâții din Videle că ar fi un om de afaceri prosper, a aterizat pe masa alegerilor ca prim fel de mâncare, într-o farfurie căreia îi lipsesc ingredientele principale. Și cum, pe foametea asta, nu mai stă nimeni în drum de detalii vizuale sau de gust, liberalii l-au îngurgitat ca atare, unii dintre ei pe nerăsuflate. Trecând peste ușurința cu care a fost îmbrățișat de PNL, există suspiciunea rezonabilă că Adrian Carabet vrea să ne facă pe toți din vorbe, ca pe niște fraieri. El și-a început cariera ”artistică” printre oameni, fiind pre(a)vizibil că va dori să culeagă roadele mărinimiei sale. Și cum nimic nu este gratis în viață și nici generozitatea nu este străină de politică, a fost doar o chestiune de moment până să-l zărim pe Carabet în prima linie a unui scrutin cu rezultat care poate fi ușor anticipat. Totuși, Adrian crede în șansa sa. Și își croiește drumul după cum știe sau după cum a fost învățat. Pentru că noi credem că a fost învățat să trateze încheierea unor convenții, fie ele și iluzorii, încă de la primii pași pe care i-a făcut în viața cetățenească de la Videle. Puțină lume știe că bunul și darnicul Adrian Carabet, atunci când nu împărțea pungi sărmanilor, făcea negoț cu niște posturi de prin primărie, în schimbul renunțării la ideea de a mai candida. Manevra nu i-a mers, fiindcă un om mai cu capul pe umeri i-a spus că el nu-l poate face să creadă în himere, dar dacă tot este așa de sigur pe forțele sale, să-și rezolve treburile comerciale când va fi primar. Pentru acuratețe, specificăm totuși că Adrian a dus tratativele din suflet pentru suflet, adică nu a negociat funcții publice pentru el, ci pentru niște apropiați. Asta milostenie!

Revenind la candidatura sa, pe Carabet nu l-a recomandat nici vocea şi nici talentul pentru Primăria Videle, ci banii pe care toată lumea are impresia că îi are. Și, recunoaștem, nu e puțin lucru într-un oraș sărac cu oameni influențabili și gata oricând să întindă mâna în schimbul unei ștampile pe buletinul de vot. Totuși, oricât de mult ar simți nevoia de a prăji cartofi în undelemn de la bunica, ar fi bine ca videlenii să nu-și pună amanet pe viitorul lor pentru o sticlă de ulei care nu le ajunge nici măcar o lună. Mai ales că dacă e așa generos, Carabet va avea mână largă și după alegeri și va fi în continuare un om bun, oricât de militărește ar juca el acum. Sau nu ?!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

17 Comments

 1. Incepe lupta mizerabila..Badanoiu in disperarea de care da dovada in ultima vreme…isi striga cantecul de lebada…Monica Vasilescu?sunt curios cata credibilitate sa ai in articole atata timp cat primesti 6000 de lei pe an de la domnia sa..si faci poze mereu cu dumnealui…este etic ceea ce faci dumneata?

 2. Asa articole sa tot scrieti fetelor.Insa cu cat deveniti mai inversunate in a proteja un candidat,cu atat mai mult convingeti lumea de subiectivism.Nu asa se va castiga Primaria Videle…cu articole ce denigreaza imaginea contracandidatilor!

  • Noi nu protejăm pe nimeni. Asta este o rubrică prin care vor trece mulți candidați. Nu o consider denigrare, este doar punctul meu de vedere. Și, să intru în jocul tău, Nicodim, Primăria Videle nu se câștigă nici cu sacoșa… 🙂

 3. Nu se castiga cu sacosa,asta e clar.tocmai de aceea s-a lucrat de catre echipa lui Carabet la o platforma program care sa vina exclusiv pe cerintele cetateanului.Nu stiu de unde aveti informatia asta eronata pe baza careia catalogati acest candidat ca unul cu „sacosa”.Mai bine ne informam decat sa scriem „eronat”!

 4. As dori să-l întreb pe distinsul candidat al PNL la funcția de Primar al orașului Videle dacă este familiarizat cu unele dintre principiile liberale: dialog si toleranță , meritocrație…..,,militărește „vorbind !!!

 5. Dle Cristian Nicodim , spuneți că ziarul Liber în Teleorman, strica imaginea candidatului dvs preferat, dar voi în gazeta dvs de Videle cât a ti stricat imaginea dlui Badanoiu cu lucruri neadevărate, măcar acest ziar al acestor doamne cu adevărat doamne jurnaliste si independente, spun adevărul curat cum se lucrează la Videle pentru a se câștigă Primăria Videle. Doamnelor jurnaliste cercetări și o să se vedeți că în afara de pachete cu câteva alimente, se distribuie saci cu îngrășăminte, se lucrează pământurile la cetățenii orașului și la cei din cartiere , totul gratuit până la ora începerii votului pentru locale la Videle, totul se face noaptea, cât despre dvs dle Nicodim te întreb , oare a ti lucrat în viața dvs în altă parte în afara de cafenea, si dvs va vreți primar, de ce Domnul Carabet si cu dvs nu lăsați lumea să decidă si sa gândească limpede la ora începerii votului, si ii forțați să decidă cu pungi înșelătoare, si cu distribuiri de produse agricole si lucrări agricole gratuite până la vot. Rușine tie dle Nicodim pentru nerusinarea de care dai dovadă, înșelați oamenii să vă voteze, milosilor în prag de alegeri.

 6. Tractoristul asta nu va fi in viata lui nici macar portar la primarie. Crede ca face treaba cu pomenile? doamne!

 7. Distinsule domn Ion..nu am lucrat in viata mea la cafenea,iar pentru cultura dumneavoastra generala am vreo 10 ani vechime pe cartea de munca,nici unul dintre ei la stat sau „pus politic”.Nu am avut nevoie de ajutorul Primariei (sau al Primarului) niciodata,indiferent de cine a ocupat acel scaun.Ca va ascundeti in spatele unui nickname,nu poate decat sa va aduca credibilitate.Referitor la acuzatia ca as denigra imaginea actualului Primar in Gazeta de Videle,tin sa va precizez ca m-ar incanta foarte mult sa pot administra un site ca acela,sau pagina de facebook,ce este,insa nu am capacitatea si pregatirea necesara pentru asa ceva.Eu daca am avut si am nemultumiri legate de fosti sau actuali primari,le-am spus personal.

 8. Si inca o completare..nu ma vreau primar..iar de influentat persoanele sa voteze cu cineva anume,nu o pot face decat cu proiecte..Genul de influente cu amenintari nu sunt caracteristice persoanei mele..Multumesc!

 9. Nicodim, tu in afara de un mot in varful capului nu ai reusit sa realizezi ceva in viata., dar sa mai ai proiecte pentru oras .Realizeaza ceva in plan personal si apoi apuca-te de ce visezi tu.Vezi ca Iuliu Maniu zicea ceva de sadit trei pomi.Poti sa incepi cu asta.

 10. Nicolae..sunt curios ce ai realizat tu in viata ta..Insa stii cum e..atata timp cat te ascunzi dupa un nickname,e clar ca sunt doua variante :ori ai facut numai prostii,ori nu ai facut nimic..Motul nu cred ca are legatura cu discutia..Adica lungimea sau culoarea parului sunt trecatoare..prostia nu prea 😀

 11. Discuțiile se duc , văd , în plan personal ! Ar trebui ca cei mai mulți dintre susținătorii unuia sau ai altuia să prezinte garanția morala , intelectuala si meritocrata a candidatului. Nu cred că acest lucru este posibil întrucât cel puțin 2-3 candidati (posibili participanți la scrutinul din 5 iunie)) nu au în staff-ul lor așa ceva . Poate doar,, personagii” ! Nu putem să susținem candidați( ,,gonflabili, marionete” ) ce nu au nici cea mai mică idee despre proiecte, programe locale ce pot fi implementate . În comentariile de mai sus reiese clar nesiguranța celor 4 ani ce vor urma ….. Chiar dacă termenul de edil este străvechi si reprezenta persoana care se ocupa de drumuri , poduri(astăzi el ,,asfalteaza, pune pavele ,amenajează parcări peste parcări, terenuri sintetice peste terenuri sintetice , maine ară , seamană )este nevoie de luciditate , de identificarea priorităților …..În scurt timp dacă se trece la regionalizare , orașul poate fi trecut la rural . Unde sunt proiectele de extindere a rețelei de apă , a canalizării , proiecte ce pot aduce forță de muncă autohtonă ? Multe, foarte multe sunt de făcut , dar nu cu mediocri !!! Unii nu pot dezvolta nici vocalele , dar să-i mai si-ntrebi unde sunt investițiile (nu cele care se pare că le-au mărit averea).

 12. Nicodim, baiatule ,nu eu am ,,proiecte” pentru oras ,si nici nu sunt implicat in sustinerea unui candidat.Asa ca ce am relizat eu nu conteaza decat pentru mine. Tu, baiatule, trebuie sa arati oamenilor ce esti capabil sa faci .Iar concluzia la care ai ajuns tu dupa un ,,rationament” beton ca avand un nickname nu ai realizat nimic,ma face sa cred ca prostii ca tine,care au stat atarnati mereu de cate cineva ,evolueaza:din prosti devin mai prosti
  PS .Ramane valabil ptr tine indemnul lui Iuliu Maniu.Planteaza si tu trei pomi ,sa nu zici ca ai trait degeaba

 13. Nicolae,nu am vrut sa intervin,insa il cunosc personal pe Nicodim.nu a stat atarnat de nimeni,din cate stiu eu,a fost tot timpul pe picioarele lui.Ca a realizat putin sau mult,e strict treaba lui.Nu ne intereseaza pe noi viata privata a fiecaruia.Probabil pozezi in neutru,insa esti un catel din haita lui Badanoiu,si iti este rusine sa iti dai si numele.Vei cadea odata cu Niculae.Adrian Carabet primar!

 14. Salutare, hai sa va zic cum sta treaba in Videle! Lucica in perioada cat a fost primar a furat si a furat si a furat si a furat atat de mult incat si-a luat tiruri peste tiruri pana la un moment dat cand si-a dat seama ca nu mai are loc in curte sa le parcheze. S-a inteles cu Badanoiu si i-a zis „ba eu ma dau la o parte si te las pe tine dar tu trebuie sa imi promiti ca faci locuri de parcare pentru tirurile pe care nu mai am unde sa le parchez”, Badanoiu a acceptat dar nu a construit suficiente locuri pentru toate tirurile dansului motiv pentru care au aparut „conflicte” intre dansii Lucian nestiind ca Badanoiu avea alta intelegere cu Bratu pentru Supermarketul Profi.Peste noapte in superbul nostru oras apare Adrian Carabet un antreprenor care nu are treaba cu politica, dar care doreste „puterea”.Iorga Adrian fiind in continuare sub semnul intrebarii se baga si raspunde atacurilor politice care i se aduc din lipsa de ocupatie probabil.Un puternic candidat este si Popescu Valentin singurul care este linistit si nu intervine in polemici inutile dar despre care nu se stie mai nimic la fel ca in cazul domnului Adrian Carabet.Singura speranta a videlenilor a ramas Marcu Balescu o persoana politica care isi schimba culoarea partidului odata la 4 ani.Prin urmare toti sunt o apa si un pamant. Dacii liberi n-avem nevoie de lideri!

 15. Tracii au avut lider : Burebista , dar ocupațiile principale ale lor erau agricultura si creșterea vitelor . Asta pentru știința d-voastră d-le ,,Dacii liberi n-avem nevoie de lideri”. Se pare că aveți aceeași ocupație…..!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*