Eroii de lângă noi. Medicul Andra Priboi a fost îngerul păzitor al victimelor unui accident rutier din Teleorman…

în Actualitate

Carmen Dumitrescu

Un accident grav petrecut pe DN6, în județul Teleorman, a scos la iveală un act de eroism. Căci eroii sunt lângă noi și fiecare dintre noi poate fi un erou pentru semenii lui, atâta vreme cât există altruism și conștiința implicării.  Cu puțin timp în urmă, în cursul zilei de astăzi, pe drumul dintre Vitănești și Văceni s-a răsturnat un autoturism, accident în urma căruia au rezultat trei victime, ranite destul de grav. Probabil că echipajele de salvare le-ar fi găsit, însă, într-o stare critică sau mult mai gravă cel puțin, dacă la fața locului nu s-ar fi aflat întâmplător un medic de la Spital Caritas din Roșiorii de Vede, Andra Priboi.

Aceasta și-a îndeplinit responsabilitatea civică de a anunța echipajele de salvare la numărul de urgență 112 cu privire la producerea întâmplării nefericite, după care a acordat primul ajutor celor trei victime, asigurându-se că ele vor fi preluate în bune condiții de colegii săi. În consecință, se poate spune că intervenția medicului Andra Priboi a fost salvatoare în acest caz și, mai mult decât atât, implicarea ei a fost, în fapt, una eroică. Pentru că nu e puțin lucru să salvezi vieți atât la locul de muncă, dar și în timpul liber.  Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Gelu Dragomir, în prezent victimele accidentului ” sunt conștiente, cooperante cu multiple traumatisme. Este vorba despre două femei, de 64 și 71 de ani și despre un bărbat, în vârstă de 58 de ani”.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*