Eric le-a purtat noroc baschetbalistelor. Fetele de la CSBT Alexandria au învins CSM Satu Mare

în Politica altfel/Social/Sport

Monica Vasilescu

79-72 a fost scorul înregistrat la finalul meciului dintre CSBT Alexandria și CSM Satu Mare.  În meciul de vineri, jucat la Sala Polivalentă din Alexandria, cu începere de la ora 18:00, fetele antrenate de Mădălin Piperea s-au confruntat cu experiența și tactica deosebită a adversarelor, dar au făcut un meci extraordinar și s-au impus la o distanță de șapte puncte.

După această dispută sportivă în care a condus tot meciul, CSBT Alexandria a obținut cea de-a cincea victorie pe teren propriu în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Pentru sătmărence, aceasta a fost prima înfrângere în deplasare, echipa lui Marius Dobă începând campionatul cu șase victorii consecutive, astfel că se află printre principalele concurente la titlul de campioană în sezonul actual. Nici echipa noastră nu este departe de acest deziderat, deși la capitolul susținere financiară nu excelează, din contră. Cu toate aceste condiții, CSBT Alexandria a reușit o victorie importantă în fața unei echipa puternice și din perspectiva banilor și a urcat pe locul al doilea în clasament, după ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe. După acest rezultat, CSBT Alexandria și CSM Satu Mare sunt la egalitate, cu câte 14 puncte, echipa noastră urmând a avea un meci în deplasare, la Alba Iulia, pe 16 decembrie, iar altul acasă, pe 23 decembrie, cu UPM BC Sirius Tg. Mureș.

Toți pentru Eric

Fetele de la echipa alexăndreană au jucat acest meci și pentru Eric, băiețelul de numai doi ani diagnosticat cu encefalită autoimună, pentru care părinții trebuie să plătească lunar un tratament în valoare de 1.600 lei, bani pe care nu-i au. După ce au aflat de acest caz, cei din conducerea CSBT Alexandria au pus pe picioare ideea organizării unui meci caritabil, fapt care a adus mulți oameni aproape de echipă, atât la nivelul gândurilor bune pe care le-au transmis, cât și din punctul de vedere al sprijinului concret pe care l-au putut acorda pentru Eric, fiindcă un gest simplu umanitar este de o importanță crucială pentru un suflet de om care se luptă la modul real pentru a trăi.

În urma donațiilor din partea celor care au susținut echipa s-a strâns suma de 2.465 lei, iar mulțumirile noastre se îndreaptă atât către cei care au donat, dar și celor care au făcut posibilă acțiunea: președintele clubului – Călin Voicu, antrenorul echipei – Mădălin Piperea, jucătoarelor:  Viorela Rus, Ivana Grbic, Podar Alina Maria, Promise Amukamara, Irena Vrancic, Mihai Mihaela, Teodora Manea, Irina Enache, Carla Bartee, Alexus Cooper!

Cine dorește poate dona în continuare în conturile afișate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*