Erasmus Plus a găzduit, la Colegiul Național UNIREA, A III-a Reuniune Transnațională

în Actualitate

eleviColegiul Național UNIREA din Turnu Măgurele a găzduit, în perioada 18-19 octombrie, cea de a III-a Reuniune Transnationala a parteneriatului strategic scolar european, “Getting to know, sharing and enjoying our cultural heritage”.

Au fost prezenti urmatorii:

  • Milagros Trigo Miranda si Juan Manuel Blanco Vazquez de la  Cruce- Cerceda – A Coruña Spania;
  • Martin Candy si Joana Cathrone de la Stokeinteignhead School – Marea Britanie;
  • Anastasia Pitsouli si Nikos Asterios de la 8 Gymnasio Thessalonikis – Salonic-Grecia;
  • Ewa Balazinska si Grazyna Widera Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych Nr 1 – Chorzow- Polonia;
  • Alessandro Franco de la ITI Augusto Righi, Napoli, Italia

”Lucrarile reuniunii s-au desfasurat intr-o sala a Bibliotecii amenajata special. Noi am prezentat  scoala sub forma un clip video.  Am propus o lista de instrumente de evaluare a proiectului . Am prezentat cateva exemple de buna practica:o aplicatie pe telefoanele mobile cu Apps Inventor: “Journey through our cultural heritage”; o Aplicatie cu PREZI “Tur virtual prin orasele de resedinta ale partenerilor”; un Tur virtual prin tarile poartenerilor prin Quiz-uri de cultura generala”. La Sala de Festivitati am prezentat un program artistic format dintr-un colaj de dansuri populare din Sudul tariide 10 min si o prelucrae dupa Ciuleandra de 4 min. Artistele au primit pe merit calde si indelungi aplauze. Oaspetii au prezentat exemple de buna practica si au analizat lista de instrumente de evaluare pentru proiectul nostru. Am aplicat chestionarele de satisfactie precum si am acordat Certificatele de Participare ale profesorilor oaspeti  in ultima zi la “Working session no.4”. In final am reusit  sa reusim sa ne atingem obiectivele reuniunii precum si sa fim mai buni si sa stim mai multe in proiectele educationale europene”, a spus coordonatorul Erasmus +, Nicoara Paul.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*