“Era Dragnea” s-a încheiat! PNL are mai mulți parlamentari decât PSD în TELEORMAN

în Actualitatea politică

Teleormanul nu mai este la fel de roșu precum era în vremea lui Liviu Dragnea. Atât alegerile locale din septembrie, cât și cele parlamentare din decembrie au arătat că PSD nu mai are forța politică pe care o avea în era condamnatului Dragnea. Dacă la locale, PNL i-a ”suflat în ceafă” PSD-ului și a fost la aproximativ 3.000 de voturi distanță de președinția Consiliului Județean Teleorman, acum, sorții au fost darnici și liberalii au cu un mandat mai mult decât social-democrații, obținut la redistribuire. Deși, Partidul Social Democrat a numărat mai multe voturi la alegerile legislative, în Teleorman, potrivit rezultatelor parțiale. Astfel, pentru Senat, PSD a obținut 43,1% din voturile exprimate, în timp ce PNL a luat 37,76%. La Camera Deputaților, PSD a adjudecat 42,4% din voturi, iar PNL – 38,19%. Ca atare, PNL a obținut un mandat de senator, care va fi ocupat de președintele partidului – Eugen Pîrvulescu, și trei de deputat, pentru primii aflați pe listă: Cristi Barbu, Florică Ică Calotă și Maria Stoian. La PSD, Dănuț Cristescu va fi senator de Teleorman, iar Florin Piper-Savu și Paul Stancu – deputați.

Cu aceste rezultate apropiate care arată un PSD tot mai slab, putem spune că era ”Domnului președinte”, așa cum i se adresează și acum mulți dintre pesediști, apune pe alegere ce trece, iar slugile sale cad una după alta. Iar oamenii nu doar că nu au mai votat în procente coreene PSD, dar nici nu au dat un nou motiv de glume naționale votând AUR. Vin vremuri noi pentru Teleorman. Sperăm că vor fi și bune…

2 Comments

  1. Asteptam acum sa vedem Teleormanul in anii viitori sa cunoasca si o dezvoltare in inegralitatea sa nu doar o bunastare a alesilor, pentru ca in caz contrar…. ultimul ramas stinge lumina.

  2. In lista oficiala, la Camera Deputatilor, la Teleorman, PSD-ul are 3 deputati si PNL-ul 2. Adica, „vicevercea” fata de prima varianta !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*