liberinteleorman.ro

“Era Dragnea” s-a încheiat! PNL are mai mulți parlamentari decât PSD în TELEORMAN

11 decembrie 2020

Teleormanul nu mai este la fel de roșu precum era în vremea lui Liviu Dragnea. Atât alegerile locale din septembrie, cât și cele parlamentare din decembrie au arătat că PSD nu mai are forța politică pe care o avea în era condamnatului Dragnea. Dacă la locale, PNL i-a ”suflat în ceafă” PSD-ului și a fost la aproximativ 3.000 de voturi distanță de președinția Consiliului Județean Teleorman, acum, sorții au fost darnici și liberalii au cu un mandat mai mult decât social-democrații, obținut la redistribuire. Deși, Partidul Social Democrat a numărat mai multe voturi la alegerile legislative, în Teleorman, potrivit rezultatelor parțiale. Astfel, pentru Senat, PSD a obținut 43,1% din voturile exprimate, în timp ce PNL a luat 37,76%. La Camera Deputaților, PSD a adjudecat 42,4% din voturi, iar PNL – 38,19%. Ca atare, PNL a obținut un mandat de senator, care va fi ocupat de președintele partidului – Eugen Pîrvulescu, și trei de deputat, pentru primii aflați pe listă: Cristi Barbu, Florică Ică Calotă și Maria Stoian. La PSD, Dănuț Cristescu va fi senator de Teleorman, iar Florin Piper-Savu și Paul Stancu – deputați.

Cu aceste rezultate apropiate care arată un PSD tot mai slab, putem spune că era ”Domnului președinte”, așa cum i se adresează și acum mulți dintre pesediști, apune pe alegere ce trece, iar slugile sale cad una după alta. Iar oamenii nu doar că nu au mai votat în procente coreene PSD, dar nici nu au dat un nou motiv de glume naționale votând AUR. Vin vremuri noi pentru Teleorman. Sperăm că vor fi și bune…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Asteptam acum sa vedem Teleormanul in anii viitori sa cunoasca si o dezvoltare in inegralitatea sa nu doar o bunastare a alesilor, pentru ca in caz contrar…. ultimul ramas stinge lumina.

  2. In lista oficiala, la Camera Deputatilor, la Teleorman, PSD-ul are 3 deputati si PNL-ul 2. Adica, „vicevercea” fata de prima varianta !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Liviu Dragnea se duce iar la garaj. Instanța a decis că poate munci

Următorul articol

Audieri în dosarul Teldrum: Ion Florian și-a ajutat soția cu bani să-și cumpere un buldoexcavator

Cele mai recente articole de Actualitatea politică