ENABLE, proiect european pentru prevenirea și combaterea bullyingului în rândul elevilor

în Educatie/Învățământ

videleÎn perioada 12-14 octombrie, profesorul Iorga Monica de la Școala Gimnazială Nr. 2 Videle a participat, alături de alte cadre didactice din Europa, la cursul de formare ENABLE AMBASSADOR, care a avut loc la Londra, Marea Britanie.

ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments) este un proiect european inițiat și derulat de Comisia Europeană cu sprijinul unor parteneri precum: Facebook, Vodafone, Twitter, Ask.fm, Kaspersky, Microsoft. Scopul proiectului îl constituie combaterea bullyingului și crearea unei stări de bine în rândul tinerilor peste 11 ani prin dezvoltarea emoțională și socială și prin educație. În urma participării la acest curs, profesorul va aplica la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 2 Videle un set de 10 lecții prin care se va urmări dezvoltarea inteligenței emoționale a elevilor și încurajarea acestora de a reflecta asupra propriului comportament, astfel încât să nu genereze situații de bullying sau să recunoască situațiile în care ar putea fi victime ale bullyingului pentru a putea solicita ajutor. Lecțiile, activitățile propuse se vor desfășura în colaborare cu alte cadre didactice din școală, dar și cu părinți.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*