”Eminesciana” – spectacol de poezie și muzică

în Cultură

DSCN5944Cu prilejul ”Zilei Culturii Naționale” și a 166 de ani de la nașterea poetului national Mihai Eminescu- ”omul deplin al culturii române”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, în parteneriat cu Revista ”Caligraf” și Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, au organizat, cu sprijinul Consiliului Județean Teleorman, în Sala de lectură a Bibliotecii județene, spectacolul de poezie și muzică –”Eminesciana”.

Manifestarea a reunit oameni de cultură, scriitori, jurnaliști, alături de un public numeros și de reprezentanții conducerii Consiliului județean și ai instituțiilor de cultură județene. Publicul și personalitățile care au fost prezente la eveniment s-au putut bucura de un minunat spectacol de muzică și poezie oferit de Trupa ”Arhaic”, Formația camerală ”Vivace”, Trupa de recitatori ”Scenik” și actorul Marcel Stănescu.

Cu acest prilej a avut loc vernisajul mai multor expoziții, care pot oferi delectare vizitatorilor bibliotecii județene până vineri, 22 ianuarie 2016. Publicul este așteptat în continuare să vină la expozițiile care rămân deschise: ”Eminesciana”- expoziție de carte organizată de Biblioteca județeană, ”Univers eminescian” – expoziție documentară din colecția Stan Ștefan, ”Din valurile vremii”- expoziție de grafică semnată Mihai Cătrună, ”Eminescu în numismatică”- expoziție de medalii din colecția Victor Andreescu, respectiv Teodor Săceanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*